Grytbitar av nöt

grytbitar av nöt
Grytbitar av nöt, använd till en god köttgryta.

Grytbitar av nöt är nötkött i bitar, ca 3 x 3 x 3 cm som passar att använda till gryta.

Styckdelar som kan användas till grytbitar är högrev, fransyska, rulle, ytterlår, bringa, bog och rostbiff.

Eftersom grytbitar av nöt oftast är ganska segt kött så bör det användas till gryta där det får koka minst 1 timme, gärna 2 så blir det riktigt mört och gott.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Ja

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Nej

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av grytbitar av nöt.

Energi: 154 kcal
Kolhydrater: 0 g
Protein: 21 g
Fett: 8 g
Fibrer: 0 g

Tips och info

Finns i affären:

I köttdisken.

Hållbarhet och förvaring:

ca 1 vecka, se bäst före på förpackningen.

Pris:

ca 70-90 kr/kg

Köptips:

Passa på att köpa när det är bra pris och koka mycket på en gång i en stor gryta.

Ersätt med:

Nötkött i bit som skärs i bitar t.ex. fransyska. Grytbitar av fläskkött, de behöver dock inte tillagas så länge.

Kommentarer

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Angela Egner
Jag ska göra en boeuf bourguigbon.
Det står högrev i många recept. Jag blev rekonenderad nötbog på ICA. Funkar det lika bra?skillnaden?

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest