Högrev

högrev
Högrev, ca 1 kg.

Högrev är nötkött som passar bäst att göra långkok av eftersom köttet annars blir segt om man bara steker det.

Högrev passar perfekt till klassiska grytrecept som dillkött, pepparrotskött, kalops m.m. där köttet kokar på svag värme ca 1,5 - 2 timmar. Då blir köttet mört och fint och får mycket god smak.

Högrev säljs oftast i stora köttstycken på ca 750-1500 g eller som grytbitar.

Högrev går även att grilla om man gör det på svag värme under lock under lång tid.

Tillagning

För att lyckas perfekt med tillagningen är mitt bästa tips att använda termometer.

Innertemperatur

För att veta när köttbiten är lagom stekt, stoppa in en kött-termometer eller digital termometer med spetsens mitt i köttbitens mitt.

Rekommenderad innertemperatur för högrev:

  • Blodig: 58°C
  • Medium: 60-65°C
  • Genomstekt: 70°C

Tillagningstips

Tillaga högrev på väldigt låg temperatur i ugnen, ca 75°C, i mitten av ugnen.

Det kräver många timmar i ugnen, räkna med minst 8 timmar för en liten bit på 700g, en större bit kan behöva stå i ugnen ett dygn.

Fler innertemperaturer och tips hittar du i min stek- och grillguide.

Stektemperaturer direkt i mobilen

Innertemperatur lista kött Innertemperatur nötkött oxfilé

Jag har gjort en app som innehåller innertemperaturer för kött så att du snabbt kan slå upp dem med 2 klick. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.

Perfekt när du är i köket eller ute vid grillen och snabbt behöver slå upp stektemperaturen!

Appen uppdateras kontinuerligt.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Ja

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Nej

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av högrev.

Energi: 191 kcal
Kolhydrater: 0 g
Protein: 19 g
Fett: 13 g
Fibrer: 0 g

Tips och info

Finns i affären:

I köttdisken.

Hållbarhet och förvaring:

Se bäst före datum. Går även att frysa och håller sig ca 6 mån till 1 år.

Pris:

ca 50-100 kr/kg

Ersätt med:

Fransyska, grytbitar av nöt eller bog av nöt.

Kommentarer

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Fixar frasse
Tjena mannen. Jag kan fixa. Det är felmärkt står åsne file på pallarna gör det något??​
Skrivet av Homayon Soltani
Hej
Högrev Benfri Sverige
Jag behöver 200 kilo av detta kött per månad till restaurangen, kan du hjälpa till så ring gärna

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest