Vaniljmuffins
Baka vaniljmuffins som blir mjuka, saftiga och fluffiga. Goda som de är eller använd som grundrecept för ytterligare smaksättning.
Tid: 30 minuter, varav 10 minuter i ugnen
24 muffins
Ingredienser:
- 200 g smör
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 dl vetemjöl
- 3 msk mjölk
Vegetariskt
Utrustning:
- 24 st bakformar för mellanstora muffins: ca 2,5 cm höga och 5 cm i bottendiameter
Ugn:
- 225 °C i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per muffins (33 g): 128 kalorier, 13 g kolhydrater, 8 g fett, 2 g protein, 0 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Frys in muffinsarna direkt när de svalnat så håller de sig saftiga och fina minst 3 månader i frysen.