Recepten.se – Recept> Efterrätter> Påskbakelser

Påskbakelser

Snabbt och lätt gör du dessa påskbakelser med rulltårta, grädde och persikohalvor.
Påskbakelser
Påskbakelser: Rulltårta med vispad grädde och persikohalvor
Skriv ut   Mejla
Tid: 10 minuter + rulltårtan
Mängd: 6 bakelser

Ingredienser:

Garnering:

Utrustning:

Så här gör du påskbakelser:

  1. Låt persikohalvorna rinna av. Det är viktigt att de inte är blöta för då halkar de lätt av.

  2. Skär rulltårtan i ca 3 cm tjocka skivor och lägg upp på fat.

    en skiva rulltårta
    En skiva rulltårta.
  3. Vispa grädden ganska hårt. Klicka ut grädden på rulltårtestubbarna.

    rulltårtsskiva med vispad grädde
    Rulltårtsskiva med vispad grädde.
  4. Lägg persikohalvorna på grädden så att grädden trycks ut och ser ut som ett stekt ägg uppifrån. Servera!

    lägg på en persikohalva och påskbakelsen är klar
    Lägg på en persikohalva. Påskbakelsen klar.

Information och tips

Hållbarhet och förvaring

Förvara i kylskåp.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Veronica
Brukar göra dessa med hallonsylt i rulltårtan men nu till påsk gorde jag rårörda hallon och det gav verkligen bakelsen ett extra lyft! Kan varmt rekommendera. :)
Skrivet av ullis
Den här bakelsen är alltid lika uppskattad. Serveras inte bara till påsk, utan lite när som helst när man önskar något smarrigt till kaffet. Ullis
Svar till ullis Skrivet av Susanne
Trevligt att du gillar bakelserna! :)
Skrivet av ullis
Mycket god enkel bakelse. Som kan serveras vid alla tillfällen när man känner för något smarrigt till kaffet. Ullis
Svar till Sandra Skrivet av Susanne
Hur gott det blir med köpt beror förstås på hur god den köpta är, det är ju skillnad på olika sorter.  :)
Skrivet av Sandra
Jag tänkte kanske göra sådanahär..
Dock tänkte jag vara lite lat köpa en rulltårta i affären.. Blir det inte lika gott då kanske?
Tänkte ju baka annat också till julfikan, så måste göra det så snabbs som möjligt ju^^
Svar till daniel Skrivet av Susanne
Det är ägg i rulltårtan. Klicka på rulltårta i ingredienslistan.
Skrivet av daniel
hehe! trodde att man behövde ägg till receptet så jag tänkte att den skulle bli extra enkel emn sen när jag tittade på ingridienser så såg jag att man ej behövde ägg:P asså det är ngt nyt för mig :D de som säger att det är ett gammalt recept så borde ni tänka på att det finns ngra som ej känner igen receptet :P:D men den såg kul at baka:D
Skrivet av san
Haha, jättefint, måste prova göra.
Skrivet av anna
En gammal klassiker! Har inte ätit den på många år. Kanske ska se om barnen uppskattar den lika mycket som jag gjorde när mamma gjorde den här till mig :)
Skrivet av linda
det var jätte gåt jag lagade det till min man och till min mamma och pappa de älskade det de visste inte att det var en rulltårta de trode att jag lagat den själv prova på
Skrivet av Amanda Sandell Roos
Ska prova den nu för att servera åt Alex, Neah, Becka, Ullis och papppa :D Hoppas dom gillar den (a)
Skrivet av linea andersson
hej den var gete god hahahahah momomomomomomomsssssssssssss fili bababababab
Skrivet av Felicia
Nej gud vad fin den var. Ska absolut prova den nån gång :)
Skrivet av Sara
Vilekn perfekt grej va! Finns så mycket kul man kan göra med mat :)
Skrivet av Bettan
ååå vilken prima bakelse , jag har nu bjudit ut flickorna på lite påskmiddag så får dom se denna gudomliga ungdoms bakelse. !! Tack skall ni ha !!!
Skrivet av Ellinore
Väldigt gott!
Skrivet av Marie
Letade efter gamla recept och ideér inför påsk och blev jätteglad när detta dök upp. Precis vad jag är ute efter. Klockan är 07.30 nu och mina barn sover. Med lite tur är rulltårtan klar när de vaknar så kan vi göra bakelser tillsammans sedan. Glad Påsk
Skrivet av Mettan
Det är inget fel med "gamla" recept. Det är alltid nytt för NÅGON. Dessutom finns det alltid variationer. Om det inte passar dej med ett recept, som du redan har sett, så hoppa över det bara. JAAAAAG tycker att det är intressant och det gör inget om jag har sett det tidigare. Var istället glad för att du slipper slänga en massa pengar på att köpa tonvis med kokböcker eller tidningar.
Skrivet av Devil
Det är persikohalvor ofta det liknar ägg :P
Och så är det väldigt väldigt gammalt recept med å göra rulltårtebakelser.. kom på något nytt istället..
Skrivet av Bakuchan
höhö, gammalt recept/idé. x'D
men mumsigt är det. *_*
Skrivet av xD
Hejsan jättecoolt me ägget asså, :) Nu fiick man ideér till påsken minnsan !
Skrivet av Cissi
dom där är suupergoda :D
Skrivet av ...
Fiffigt man tror att det är ägg ju ;D
Skrivet av johanna
den ser jättegod ut, smart med "ägget" ovanpå!
  1   2   nästa sida
Recept och foto: Susanne Jarl