Påskbakelser

Snabbt och lätt gör du dessa påskbakelser med rulltårta, grädde och persikohalvor.
Påskbakelser
Tid: 10 minuter + rulltårtan
6 bakelser

Ingredienser:

Garnering:

Utrustning:

Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Så här gör du påskbakelser:

  1. Låt persikohalvorna rinna av. Det är viktigt att de inte är blöta för då halkar de lätt av.

  2. Skär rulltårtan i ca 3 cm tjocka skivor och lägg upp på fat.

    en skiva rulltårta
    En skiva rulltårta.
  3. Vispa grädden ganska hårt. Klicka ut grädden på rulltårtestubbarna.

    rulltårtsskiva med vispad grädde
    Rulltårtsskiva med vispad grädde.
  4. Lägg persikohalvorna på grädden så att grädden trycks ut och ser ut som ett stekt ägg uppifrån. Servera!

    lägg på en persikohalva och påskbakelsen är klar
    Lägg på en persikohalva. Påskbakelsen klar.

Hållbarhet och förvaring

Förvara i kylskåp.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Veronica
Brukar göra dessa med hallonsylt i rulltårtan men nu till påsk gorde jag rårörda hallon och det gav verkligen bakelsen ett extra lyft! Kan varmt rekommendera. :)
Skrivet av ullis
Den här bakelsen är alltid lika uppskattad. Serveras inte bara till påsk, utan lite när som helst när man önskar något smarrigt till kaffet. Ullis
Svar till ullis Skrivet av Susanne
Trevligt att du gillar bakelserna! :)
Skrivet av ullis
Mycket god enkel bakelse. Som kan serveras vid alla tillfällen när man känner för något smarrigt till kaffet. Ullis
Svar till Sandra Skrivet av Susanne
Hur gott det blir med köpt beror förstås på hur god den köpta är, det är ju skillnad på olika sorter.  :)

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest