Den här pajdegen är verkligen enkel att göra. Degen kan röras ihop med en sked och går snabbt att trycka ut i pajformen. Sedan blir
dessutom pajdegen väldigt god. Ett bra recept helt enkelt.
En mycket god pajdeg som går snabbt att göra. På bilden är den gjord på grahamsmjöl och vetemjöl.
Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Med olivolja går det väldigt enkelt för hand med en sked men om du använder smör så är det enklast att använda elvisp med degkrokar.
(Om du inte får ihop degen till en boll och den mer liknar en smuldeg så gör det inte så mycket så länge den hänger ihop när du trycker ut den i pajformen i nästa steg.)
Näringsvärde per portion, beräknat på 5 portioner (61 g): 246 kcal, 24 g kolhydrater, 15 g fett, 3 g protein, 3 g fibrer
Serveringstips
Ett exempel på paj där denna pajdeg används är tacopaj.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Anneli
Bea recept men blev väldigt lite.
️ Skrivet av Nathalie
Har gjort den här pajdegen i flera år. Bra om man gillar pajdeg som är knaprig och lite grövre. Jag följer receptet rakt av, men man kan ju göra den med endast vetemjöl om man inte vill ha den lika grov.
️ Skrivet av Aa
Alldeles för salt och fel konsistens. Blev inte bra alls.
️ Skrivet av Gabriella
Älskar detta receptet blir alltid goda pajer. Då min son är glutenintollerant så gör jag degen glutenfri genom att byta ut mjölet mot grov mjölmix vilket blir lika gott som med dinkelmjöl
️ Skrivet av Katarina
Detta recept använder jag varje gång till alla olika pajer jag gör! Tycker det är bäst! Blir lite knaprigt och sedan håller degen sig på plats i formen när den gräddas.
️ Skrivet av Lisbeth Dahlin
Hej!
Olja gör degen laktosfri - toppen! Har du tips på vad jag ska använda för att få ett glutenfritt lite rustikare skal? Typ som med råg/graham?
Tips på ersättning för äggstanning?
Tack på förhand!
️ Skrivet av Matz Ericso
Den absolut bästa och enklaste pajform jag gjort men, jag är ingen pajmakare. Nu är jag det. Det blir en Västerbottenpaj ikväll till hockeyn. Heja Skellefteå.
️ Skrivet av Cecilia
Jattegott o snabbt pajskal men for salt, tyckte vi. Jag anvande 3.5dl vetemjol + 0.75dl vetegroddar. Kommer gora igen men med halften sa mycket salt. Tack for en fantastisk salt manga bra recept!
️ Skrivet av Roosen
Degen liksom ramlar ner lite längs kanterna efter den legat i ugnen. Hur undviker man det?
️ Skrivet av beatrice
jag behöver ett repesept
med en paj deg på olja
har ett med salt i
behöver recept på paj med olja för söt deg
webmaster
Svar till
Petter
️ Skrivet av Susanne
Tack för tipset!
️ Skrivet av Petter
Jag har nyligen flyttat, och hittade ingen lämplig bunke, men det gick lika bra att blanda/knåda i en fryspåse - och skönt att slippa kladda ner händer och verktyg (när jag tryckte ut degen i formen vände jag ut och in på plastpåsen och hade handen i den, så kunde jag fortsätta vara okladdig)
webmaster
Svar till
Lilija
️ Skrivet av Susanne
Testa att ta mindre mjöl, det ska inte bli torrt. Tänk på att hälla upp mjölet eller väga det när man mäter upp. Gräver man med decilitermått så packas mjölet och man tar för mycket, gäller särskilt vetemjöl. Men bra ändå att det blev gott dagen efter! Tack för att du skrev!
️ Skrivet av Lilija
Pajskalen blev lite torr. Men när jag hade pajen i kylen över natten och värmde dagen efter då mjuknade skalet. Klart godkänt.
Kram Lilija
webmaster
Svar till
Lilija
️ Skrivet av Susanne
Vad trevligt! Ja du får gärna skriva hur det blev!
️ Skrivet av Lilija
Hej.
Nu gör jag pajskal efter din recept. Spännande. Skriver sen hur det blev.
Lilija
webmaster
Svar till
Avvai Singam
️ Skrivet av Susanne
Nej det behöver man inte. Jag har aldrig gjort det iaf. Men skriv gärna hur det blev om du provar, om du tycker det blir bättre eller inte gör någon skillnad, är alltid intressant att veta!
️ Skrivet av Avvai Singam
Behöver man inte låta degen vila innan man trycker ut den i formen och sen innan den förgräddas?
webmaster
Svar till
elin
️ Skrivet av Susanne
Så bra! :) Tack för att du skrev!
️ Skrivet av elin
Jättebra recept! Letade efter ett recept utan smör och det blev helt underbart :)
webmaster
Svar till
Camilla
️ Skrivet av Susanne
Tack för att du skrev! Vad roligt att höra! :)
️ Skrivet av Camilla
Det här är världens bästa pajdeg, utan tvekan!
Jag använder alltid vetemjöl och dinkelmjöl, till lyxigare pajer väljer jag en god olivolja, till vardags rapsolja.
Har använt detta recept i flera år! :)
️ Skrivet av Anna
Superbra recept på en lite nyttigare pajdeg! Tog 2 dl grahamsmjöl och 1 dl vetemjöl,hälften olivolja och hälften rapsolja. Det här receptet kommer jag alltid att använda hädanefter när jag gör paj!Tusen tack.
webmaster
Svar till
Lorbazz
️ Skrivet av Susanne
Det beror ju på vilken smak det är på den olivolja man har. Men ta gärna rapsolja. Jag ska skriva in rapsolja i receptet.