Lammfärs

Lammfärs
Lammfärs ser ut som annan färs.

Lammfärs är kött av lamm som malts.

Lammfärs kan användas på samma sätt som nötfärs. Några exempel på recept är lammfärsbiffar, lammfärsbullar och lammfärssoppa.

Rekommenderad innertemperatur för lammfärs:

  • Blodig: 58°C
  • Medium: 65°C
  • Genomstekt: 70°C

Fler innertemperaturer och tips hittar du i min stek- och grillguide.

Stektemperaturer direkt i mobilen

Innertemperatur lista kött Innertemperatur nötkött oxfilé

Jag har gjort en app som innehåller innertemperaturer för kött så att du snabbt kan slå upp dem med 2 klick. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.

Perfekt när du är i köket eller ute vid grillen och snabbt behöver slå upp stektemperaturen!

Appen uppdateras kontinuerligt.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Ja

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Nej

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av lammfärs.

Energi: 181 kcal
Kolhydrater: 0 g
Protein: 18 g
Fett: 12 g
Fibrer: 0 g

Tips och info

Finns i affären:

Lammfärs finns i köttdisken i välsorterade affärer.

Hållbarhet och förvaring:

Lammfärs liksom allt malet kött har kort hållbarhet (se förpackningen) och skall förvaras i kylskåp.

Ersätt med:

Nötfärs, älgfärs, blandfärs.

Kommentarer

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Magnus Karlsson
Lammfärs bör alltid stekas till 70 grader för att undvika EHEC.

Visa alla kommentarer

relaterade artiklar Läs gärna:

  • Frys in färsen - Frys in färsen och spara pengar. Köp storpack när färsen har bra pris.
Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest