Tzatziki

Tzatziki är en god kall sås, gjord på yoghurt med riven gurka och vitlök som härstammar från det grekiska köket. Den krämiga såsen är enkel att göra och gott till det mesta, t.ex. grillat kött.
Tzatziki
Tid: 15 minuter
6 portioner

Ingredienser:

Glutenfritt
Vegetariskt
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Riv gurkan grovt på rivjärn. Krama ur vattnet.

    (Krama ur vattnet genom att ta gurkrivet i handen och krama så att vattnet rinner bort. Man behöver inte krama ur allt vatten men kramar man ur för dåligt blir tzatzikin rinnig.)

    riven gurka
    Riven gurka.
  2. Mät upp yoghurt, lägg på den rivna och urkramade gurkan. Pressa över vitlöksklyftor. Tillsätt salt och peppar. Rör om och smaka av.

    Förvara i kylskåp fram till servering. Låt tzatzikin helst stå minst 1 timme före servering.

    alla ingredienser i en bunke
    Yoghurt, gurkrivet, pressad vitlök, salt och peppar.
    tzatziki i bunke
    Blanda.

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (127 g): 108 kalorier, 5 g kolhydrater, 8 g fett, 4 g protein, 0 g fibrer

Hållbarhet och förvaring

Förvara i kylskåp där den håller sig minst 5 dygn. Den kan separera lite när den står men det är bara att röra om.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Katarina Neumann
Tack för en fantastiskt bra sida. Har följt dig länge, men inte skrivit här. Du är väldigt uppskattad av mig.
Nu är tzatziki i kylen.
Skrivet av Marianne
Hej! Jag är jätte glad att jag hittat dina recept.
De är enkelt att göra tack vare bilderna. Jag har varit usel på att göra såser men tack vare dina goda recept så har jag lyckats😀
Tack för allt du gör😀

Mvh

Marianne
Skrivet av Nayef
Det är jättegott
Smaka var gott
Tusen tack
Svar till Ida Skrivet av Susanne
Tack! Vad kul att du tycker om receptet och att du uppskattar jobbet jag lägger ner, kryddning är ju alltid individuellt men jag försöker skriva ner de mängder jag själv använt för att man åtminstone ska ha något att utgå från. Tack för att du skrev!
Skrivet av Ida
Jätte enkelt recept på tzatziki! Mega gillas!! Jag gillar också hur du skriver ut mängd av salt och peppar och inte bara skriver krydda efter smak! Ibland gör man ju maträtter till andra som man själv kanske är allergisk mot eller överkänslig för och då kan man ju inte smaka av. Stort tack!

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest