Enkelt och gott recept på tacokryddade köttbullar. Tacokryddan blandar man enkelt ihop själv vilket blir mycket billigare och bättre utan konserveringmedel och socker som de köpta brukar innehålla.
Såstips: Man kan om man vill göra sås av stekresterna från köttbullarna. Häll grädde i stekpannan och vispa ut till en sås.
GI Tips
Servera med fullkornspasta eller om du vill ha ännu lägre GI - servera utan pasta med grönsaker istället.
LCHF Tips
Servera utan pasta, välj grönsaker istället. Istället för yoghurt som sås kan man göra en fetare sås genom att vispa ut stekresterna i stekpannan med grädde.
Hållbarhet och förvaring
Färdiglagade tacoköttbullar håller sig minst 5 dygn i kylskåp, går även bra att frysas och håller sig då minst 6 månader.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Stefan
Vill ja enkla men goda recept på alla möjliga rätter mvh Stefan ❤
️ Skrivet av Inredningshjälpen
Ser jättegott ut precis som allting annat här hos dig!
Inredningshjälpen/Anette
webmaster
Svar till
Susanne
️ Skrivet av Susanne
Ja det ska vara så mycket. Det är ganska mycket kryddor som behövs för att få tacosmak. Jämför kryddmängden i påsarna man köper. Du behöver inte oroa dig för att det blir särskilt starkt, den enda krydda som ger lite sting är chilipeppar så minska i så fall på den om du är orolig.
️ Skrivet av Susanne
Ska det vara så mycket kryddor i ? Låter mycke ?
️ Skrivet av Sandra
Jag testade med färdig tacokrydda. Det blev jättegott det.
Något jag ska göra om^^
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl