Morotsbiffar

Ingredienser:
- 3 st morötter
- 400-500 g nötfärs
- eller eller blandfärs
- 0,75 tsk salt
- 2 krm malen svartpeppar
- ev. 0,5-1 tsk chilipeppar
- ev. 1 msk basilika
- 1-2 msk olja
Ev: Serveringsförslag:
- ev. 4 portioner kokt bulgur
- eller ev. 4 portioner kokt pasta
- ev. ca 500 g kokta gröna bönor eller andra grönsaker
- ev. 4 portioner kall chilisås eller annan kall sås
- eller ev. 4 portioner tzatziki
Utrustning:
-
rivjärn
eller köksmaskin med rivjärn
-
Skala och riv morötterna på rivjärn eller i matberedare.
Förbered det du vill servera med som har längre koktid t.ex. kokt bulgur.
- 3 st morötter
Riven morot. -
Mät upp köttfärs, salt, peppar och ev. chilipeppar och basilika. Blanda.
- 400-500 g nötfärs
- eller eller blandfärs
- 0,75 tsk salt
- 2 krm malen svartpeppar
- ev. 1 msk basilika
- ev. 0,5-1 tsk chilipeppar
Köttfärs och kryddor. Blanda. - 400-500 g nötfärs
-
Blanda ner de rivna morötterna.
Tillsätt rivna morötter. Blanda. -
Tillsätt oljan och blanda så det blir en kladdig smet som går att forma biffar av.
- 1-2 msk olja
Blanda i olja. -
Forma smeten till biffar.
Forma till biffar. -
Hetta upp en stekpanna med smör, när det slutat bubbla är det dags att börja steka. Sänk värmen och stek på låg-medelvärme ca 5 minuter på varje sida så att biffarna får lite färg utan att bli brända och blir genomstekta.
Under tiden du steker morotsbiffarna kan du passa på att förbereda de tillbehör du vill servera med som sås och grönsaker.
Stek ca 5 min på ena sidan. Stek ca 5 min på andra sidan. -
Servera morotsbiffarna med de tillbehör du vill ha, följande är mina förslag som både går snabbt att tillaga och blir gott; kokt bulgur, kokta haricots verts (koka ca 1-2 minuter i lättsaltat vatten) och kall chilisås (blanda bara crème fraiche med chilikrydda och lite salt).
Den kalla chilisåsen går bra att blanda ihop direkt i crème fraiche-burken vilket sparar disk.
- ev. 4 portioner kokt bulgur
- eller ev. 4 portioner kokt pasta
- ev. ca 500 g kokta gröna bönor eller andra grönsaker
- ev. 4 portioner kall chilisås eller annan kall sås
- eller ev. 4 portioner tzatziki
Kall chilisås. - ev. 4 portioner kokt bulgur
Näringsvärden
Matlåda
Variationstips


webmaster

webmaster
vitlok. Mina blev safftiga. Ska definitivt laga dessa biffar igen.

webmaster

webmaster

webmaster
Men ändrade om recepten en aning, tillsatte hackad lök och använde malen vitpeppar och grovmalen svartpeppar istället för bara malen peppar.
Biffarna blev hur goda som helst!
Bra med en hemsida där man kan få inspiration. :)