Lägg nötfärsen i en bunke. Mixa den gula löken till mos eller riv på rivjärn och tillsätt den till nötfärsen. Strö över kryddan.
Blanda alltsammans till en jämn kladdig smet.
Hetta upp en stekpanna med matfett eller tänd grillen. Forma smeten till runda, tunna, platta bullar. Stek eller grilla dem ca 3-4 min per sida tills de fått fin färg.
Om du vill göra någon av dressingförslagen ovan blandar du bara alla ingredienserna i en skål.
Servera med hamburgerbröd, sallad och ev. någon dressing.
Servera hamburgaren med fullkornsbröd och ta inte jättemycket dressing av förslagen ovan eftersom bostongurka och chilisås innehåller socker. Du kan annars göra dressing av något som inte innehåller så mycket kolhydrater som t.ex. ajvar relish och crème fraiche blandat. Majonnäs går också bra.
LCHF Tips
Uteslut hamburgerbrödet och servera hamburgaren med sallad och någon annan god sås som inte innhåller socker. T.ex. kan man blanda crème fraiche, majonnäs och chilipulver.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Anders Wigren
Jag använder mig mycket av dina recept för dom är enkla och du levererar så att man får hjälp med tillagningen och hittade dig då du inte har chili i allt
Men i detta receptet… Kött och Grillkrydda… såg att du även tyckte salt och svartpeppar är ett bra alternativ
webmaster
Svar till
pierre
️ Skrivet av Susanne
Tack för input! Intressant!
Svar till
Sara
️ Skrivet av pierre
Om man måste tillsätta ägg i färsen så har man inte korrekt färs. En riktig hamburgerfärs ska ligga på 20% fetthalt. Då behövs inga ägg eller fläsk. Köp shortribs så är problemet löst.
webmaster
Svar till
Börje
️ Skrivet av Susanne
Tack för bra tips! :)
Svar till
Tobbe
️ Skrivet av Börje
Om du fryser in burgarna och sedan steker de frysta sà sväller de inte. De ska vara max 1 cm tjocka.
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl