Recepten.se – Recept> GI> Hamburgare

Hamburgare

Gör dina egna hamburgare med detta enkla recept och servera gärna med hemgjorda hamburgerbröd, chilidressing och/eller gurkdressing.
hamburgare med tillbehör
Hamburgare serverad med sallad, tomater, gurka och rödlök. Brödet är egna hamburgerbröd, se länk nedan.
Skriv ut   Mejla
Tid: 20 minuter
Mängd: 6-8 st

Ingredienser:

Hamburgare:

Servering:

Chilidressing:

Gurkdressing:

Utrustning:

Gör så här:

Lägg nötfärsen i en bunke. Mixa den gula löken till mos eller riv på rivjärn och tillsätt den till nötfärsen. Strö över kryddan.

Blanda alltsammans till en jämn kladdig smet.

Hetta upp en stekpanna med matfett eller tänd grillen. Forma smeten till runda, tunna, platta bullar. Stek eller grilla dem ca 3-4 min per sida tills de fått fin färg.

Om du vill göra någon av dressingförslagen ovan blandar du bara alla ingredienserna i en skål.

Servera med hamburgerbröd, sallad och ev. någon dressing.

Smaklig måltid!

Information och tips

GI Tips

Servera hamburgaren med fullkornsbröd och ta inte jättemycket dressing av förslagen ovan eftersom bostongurka och chilisås innehåller socker. Du kan annars göra dressing av något som inte innehåller så mycket kolhydrater som t.ex. ajvar relish och crème fraiche blandat. Majonnäs går också bra.

LCHF Tips

Uteslut hamburgerbrödet och servera hamburgaren med sallad och någon annan god sås som inte innhåller socker. T.ex. kan man blanda crème fraiche, majonnäs och chilipulver.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Anders Wigren
Jag använder mig mycket av dina recept för dom är enkla och du levererar så att man får hjälp med tillagningen och hittade dig då du inte har chili i allt
Men i detta receptet… Kött och Grillkrydda… såg att du även tyckte salt och svartpeppar är ett bra alternativ
Svar till pierre Skrivet av Susanne
Tack för input! Intressant!
Svar till Sara Skrivet av pierre
Om man måste tillsätta ägg i färsen så har man inte korrekt färs. En riktig hamburgerfärs ska ligga på 20% fetthalt. Då behövs inga ägg eller fläsk. Köp shortribs så är problemet löst.
Svar till Börje Skrivet av Susanne
Tack för bra tips! :)
Svar till Tobbe Skrivet av Börje
Om du fryser in burgarna och sedan steker de frysta sà sväller de inte. De ska vara max 1 cm tjocka.
Skrivet av Sara
Om man blandar i endast äggula, så kommer dina hamburgare vara lätta att äta och inte svälla. Alltså strunta i äggvitan!
Svar till Tobbe Skrivet av Susanne

Mycket intressant fråga! Det är mycket stärkelse i form av potatisflingor m.m. i köpta hamburgare och jag gissar att detta påverkar eftersom det binder fett och vätska och håller ihop. Dock vill jag själv inte tillsätta potatismjöl i mina biffar eftersom det är onyttigt - det är snabba kolhydrater nästan som socker. Den största anledningen till att dessa ingredienser finns i köpta hamburgare är nog för att det är billiga ingredienser att blanda ut köttet med snarare än de kemiska egenskaperna (om nu min gissning stämmer).

Om någon vet eller tror något annat, skriv gärna! :)

Skrivet av Tobbe
Om man även blandar i ett ägg i "hamburgersmeten" så håller de ihop mycket bättre efter stekning och smular inte sönder när man äter.

Någon som vet hur man får dem att inte "svälla" när man steker dem. Jag brukar göra 150-200g burgare av älgfärs men de har en väldigt förmåga att bukta upp så de blir halvrunda biffar istället...
Hur är köpesburgare gjorda? Finmalent och tillsatser av annat?
Skrivet av GIs
Note to self (and others): Läs en extra gång om att hamburgarna ska vara _tunna_! :)

Nedrans svåra att äta blev dem - men väldigt goda, och så enkelt!
Skrivet av ...
tack så mkt smaka skit gott tack
Skrivet av lwjaen
fan var gott
Skrivet av elias
det var väligt gott,tack för recepten mwh Elias!
Skrivet av elias
4/5 det var gott!
Skrivet av tant fraülein
Jag gjorde hamburgaren fast hade i lite lime och koriander, använde också rosen bröd(?) istället för vanligt hamburgerbröd, hamburgaren blev jättegod. Chilisåsen var jättegod.
Skrivet av Madelene
Hej hej arbetar som kock och här är ett recept som jag kompat i hop på hamburgare: Köttfärs ca 500g 1gul lök, ströbröd, en skvätt mjölk, 1 ägg,1msk potatismjöl,salt, peppar, socker,grillkrydda, ketchup senap och en skvätt worcestershire sauce. hoppas det smakar
Skrivet av Susanne
Svar till "ej nöjd": Jag håller med om att det finns ganska stora likheter mellan hamburgare och köttfärsbiffar. Vad är ett recept på hamburgare enligt dig då?
Skrivet av ej nöjd
Detta är inget recept på hamburgare, denna rätt serveras bäst till kokt potatis, ärtor och brun sås
Skrivet av Susanne
Svar till c \& v: Receptet är nu uppdaterat med länk till recept på hamburgerbröd.
Skrivet av c & v
Hejs svejs :)
vi vill ha hamburger bröd recept, bara på brödet inte på köttet, vart kan vi finna det nånstans?
Skrivet av jb
Alltså.. det som görs här är pannbiff... inte hamburgare
Skrivet av Caner
Jag älskar hamburgare och tack för receptet
  1
Recept och foto: Susanne Jarl