Sockerkrisp

Mycket enkelt recept på gott och billigt godis som du enkelt gör genom att blanda puffat ris med smält strösocker.
sockerkrisp
Tid: 30 minuter
ca 20-30 st

Ingredienser:

Laktosfritt
Glutenfritt
Vegetariskt
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

Lägg sockret i en stekspanna och sätt på plattan på medelhög värme. Efter en stund börjar sockret smälta, rör om lite i det så att allt smälter.

När allt socker smält, häll på rispuffarna. Rör om så att allt socker sugs upp.

Lägg hela massan på ett bakplåtspapper och tryck ut den med stekspaden eller en sked till en så tunn "kaka" som möjligt så blir det lättare att bryta isär senare.

Eftersom massan stelnar ganska fort så får man vara ganska snabb och när man märker att det stelnat så får man sluta trycka ut den för då går det annars bara sönder.

Låt svalna och stelna ca 10 minuter. Bryt i bitar och lägg i en burk med lock.

Hur man smälter socker
1. Häll sockret i en stekpanna. 2. Smält sockret och rör runt lite. 3. Allt socker har nu smält.
Blanda socker och rispuffar
4. Häll på rispuffarna. 5. Rör runt så att allt socker sugs upp. 6. Allt socker har sugits upp och det är en kladdig massa.
Riskakan stelnar
7. Lägg massan på ett bakplåtspapper. 8. Tryck ut massan till en så tunn kaka som möjligt. Låt stelna. 9. Bryt kakan i bitar.

Näringsvärden

Näringsvärde per godisbit, beräknat på 1 sats = 30 bitar (5 g): 20 kalorier, 5 g kolhydrater, 0 g fett, 0 g protein, 0 g fibrer

Hållbarhet och förvaring

Förvara i en burk i rumstemperatur. Håller sig minst 2 veckor.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av natalia
GUD! det ser gott ut och det är gott också! du måste göra flera recept!
Svar till Sara Skrivet av Susanne
Vet inte, kanske blir det för klumpigt då? Puffat ris är ju väldigt puffigt och ger stor volym medan sesamfrön är pyttesmå.
Skrivet av Sara
kan man byta ris mot sesamfrö?
Skrivet av Saga
Detta recept räddade min Fredagskväll!! Dröm godiset. Vi gjorde 3 laddningar innan kvällen va slut!!
Skrivet av Saga
Detta recept räddade min Fredagskväll!! Dröm godiset. Vi gjorde 3 laddningar innan kvällen va slut!!

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest