Tandoori är en indisk kryddblandning som ger en mycket god smak på kycklingen. Superenkelt recept.
Tandoorikryddan luktar otroligt gott när kycklingbenen tillagas i ugnen och ger en väldigt god smak på kycklingen. På bilden serveras tandoorikycklingen med kokt bulgur och sallad.
Servera med fullkornsris, råris, quinoa eller hel bulgur.
LCHF Tips
Servera tandoorikycklingen med grönsaker t.ex. kokt broccoli och blomkål eller varför inte blomkålsmos eller blomkålsgratäng.
Hållbarhet och förvaring
Förvara överbliven tandoorikyckling i kylen där den håller sig minst 5 dygn.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Britta korp
Hej. Är tyvärr vegetarisk så uppskattade inte rätten till %100. Kycklig uppskattades i mina yngre dagar, men nu har jag 5 höns och 5 vandrande pinnar i akvarium. Oj, glömde tigerräkorna. Mums. Bulgur är dock gott som attans. Tack Susanna K.
️ Skrivet av Anita Jansson
Vill gärna ha någon sås som passar till bulgur och tandorikyckling. Det ser gott ut men kanske lite torrt. Tack för förslag.
webmaster
Svar till
Eve
️ Skrivet av Susanne
Ja det är ju samma kryddblandning men antagligen kan man inte ta samma mått. Jag skulle tro att den burken du har kan vara lagom med någon matsked eller två. Blanda lite i taget med yoghurt och smaka av. Skriv gärna igen och berätta vilken mängd du tycker var lagom! :)
️ Skrivet av Eve
Hej!
Är den där tandoripåsen detsamma som vanlig tandorikrydda eller är det någon speciell kryddblandning? Jag har nämligen en burk tandori från santa maria, men det här kanske är något annat?
webmaster
Svar till
me
️ Skrivet av Susanne
Jag vet faktiskt inte. Jag skulle nog rekommendera kycklinglårfilé som är lite mindre om du ska göra detta med filé istället. Skriv gärna hur det blev om du provar!
️ Skrivet av me
Hej! Går det lika bra med kycklingfile? Om ja, hur länge ska de vara i ugnen och vilken ugsvärme?
webmaster
️ Skrivet av Susanne
Svar till Um: Blev det vatten på botten i ugnsformen menar du? Om man steker kycklingen hel så brukar det alltid bli vätska på botten i ugnsformen. Den vätskan är jättegod att göra sås på. Det här receptet är ju för kycklingben, det är inte riktigt samma sak att steka en hel kyckling.
️ Skrivet av Um
glömde att säga: jag använder en hel kyckling som väger 1450 ungefär
tack för hjälpen
️ Skrivet av um
hej
jag gjorte detta recept en gång det var mycket gott fast det blev för mycket vatten i vet inte varför , vet du det?så kan jag undvika det för nästa gång
tack igen
Svar till
Susanne
️ Skrivet av Sara
Okej, tack så mycket !
webmaster
Svar till
Sara
️ Skrivet av Susanne
Ja det brukar vara 7-8 st på ett kg.
Svar till
Susanne
️ Skrivet av Sara
Okej, tack så mycket, men jag måste också fråga hur många kycklingben blir ungefär 1 kg, 7 kanske ?
webmaster
Svar till
Sara
️ Skrivet av Susanne
Du kan ju väga dina kycklingben. Faktiskt tror jag inte att de kommer väga så långt ifrån 1 kg så du kan säkert göra receptet som det står. Jag skulle tippa på att dina 6 kycklingben väger kanske 750 g och då kan du göra receptet som det står. Men om du har närmare 500 g kycklingben så kan du ta hälften.
️ Skrivet av Sara
Heeej, gud va gott de där ser ut, jag ska prova göra den !!! Men kan nån här hjälpa mig, eftersom de kommer va min allra första gång, så vill jag göra kanske bara 6 kycklingben, men hur mycket tandoorikrydda och hur mycket yoghurt ska jag ha då, Tack i förhand !!
webmaster
️ Skrivet av Susanne
Svar till hej: Du kan ta kycklingfilé i 200°C i ca 30-35 minuter.
️ Skrivet av hej
Kan jag använda kycklingfilé och om det går ska detta vara i ugnen lika länge?
webmaster
️ Skrivet av Susanne
Svar till Selma: Kycklingfilé går säkert bra men grillning är jag lite skeptisk till eftersom tandooriblandningen inte är så fet, jag tror den kan bli bränd.
️ Skrivet av Selma
Jag undrar om man kan ta kycklingfile istället för kyckling klubbor o kan man grilla kycklingfilerna istället. Men i så fall blir det lika gott?
webmaster
️ Skrivet av Susanne
Svar till MMM: Jag hittade följande recept på tandoorikrydda. Dock inget jag ännu provat själv: ½ tsk vitlökspulver,
1 ½ tsk paprikapulver,
3 krm cayennepeppar,
1 tsk mald koriander,
1 tsk mald spiskummin,
1 tsk mald ingefära,
1 tsk salt,
1 ½ krm mald kardemumma,
1 ½ krm mald kanel
️ Skrivet av MMM
Hej, tack för ditt medverkande, men har du ngt recept på hur man sälv gör kryddblandningen?
Att köpa färdiga blandningar är ju ok, men ingen finess precis.
webmaster
️ Skrivet av Susanne
Det brukar finnas bland asiatiska halvfabrikat. Jag kommer lägga upp en bild här framöver på hur påsen ser ut.
️ Skrivet av Hobbykocken
Men var tusan finner man Tandoori kryddmix ? Har letat som en galning...