Grekisk kyckling
Mycket god grekisk kyckling som kan stekas eller grillas. God även att äta kall och kan då serveras i en sallad.
Tid: 15 min jobb + 1 timme marinering
4 portioner
Ingredienser:
Marinad:
Utrustning:
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (306 g): 356 kalorier, 4 g kolhydrater, 15 g fett, 51 g protein
Matlåda
Serveringstips
Servera med t.ex. kokt bulgur och grönsaker.
Tips & tricks
Gott att äta kallt. Gör en gärna en pasta eller bulgursallad med kalla bitar av kycklingen i.
GI Tips
Grekisk kyckling har lågt GI. Servera med fullkornsprodukter och grönsaker.
LCHF Tips
Grekisk kyckling är perfekt LCHF-mat. Servera med sallad och grönsaker med lågt GI.
Variationstips
Vill man göra grillspett så kan man trä upp det marinerade köttet på blötlagda träpinnar.
Hållbarhet och förvaring
Grekisk kyckling håller sig i kylen minst 5 dygn.
webmaster
Svar till
Kristina
️ Skrivet av Susanne
2018-06-12 02:46
Trevligt att du tycker det och tack för att du skrev! 😊
️ Skrivet av Kristina
2018-06-07 19:46
Mycket gott recept! Jag måste säga att alla dina recept är mycket goda, tack!
Recept och foto: Susanne Jarl