
webmaster
Mät upp crème fraiche eller turkisk yoghurt och den chilikrydda du vill ha. Jag rekommenderar äkta crème fraiche (34% fetthalt) och chili explosion, det blir allra godast tycker jag.
Måtten i det här receptet är inte särskilt noga, det går alldeles utmärkt att "höfta" lite.
Tänk på att om du väljer lätt crème fraiche eller turkisk yoghurt som har lägre fetthalt så känns hettan från chilin mera och man får vara lite mer försiktig med den än om man använder äkta crème fraiche med ca 34% fetthalt.
Tips: För att spara disk om du använder crème fraiche så kan du blanda detta direkt i crème fraiche-burken.
(Chili explosion är en kryddblandning som även innehåller salt så ev. kan du minska lite på saltet om du använder chili explosion.)
Rör om ordentligt och smaka av. Tillsätt ev. mer salt och chili och rör om igen.
Servera direkt eller låt stå i kylskåp fram till servering. Chilisåsen blir faktiskt lite godare om den får stå minst 10 minuter i kylen.