Formfranska blir faktiskt helt otroligt gott bröd när man bakar själv, mycket godare än köpt. Ett formbröd som passar utmärkt att äta som det är eller använda som bröd till en förrätt eller tillbehör till en varmrätt. Helt färskt är det nästan synd att rosta det för det är så himla gott som det är. Men annars är brödet perfekt som rostbröd. Det är lätt att skära tunna skivor som blir jättegoda rostade.
Näringsvärde per bröd (698 g): 1632 kalorier, 291 g kolhydrater, 31 g fett, 38 g protein, 16 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Förvara i försluten plastpåse. Den håller sig minst 3 dagar i rumstemperatur. Formfranskan kan även frysas och håller sig då minst 3 månader.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Ida
Martin, självklart fungerar det med olivolja eller rapsolja.
️ Skrivet av Martin
I brist på matolja, fungerar eventuellt raps- eller olivolja? Är så sugen på att baka detta idag, men är sjuk och orkar inte gå till affären, haha!
️ Skrivet av Bo Pettersson
Fantastiskt bröd,enkelt och gott. Gjorde fel först och knådade degen efter jäsning men räddade upp det med att låta det jäsa i 45 minuter i formarna. Det blev bra. Nu gjorde jag rätt och la ner i formarna direkt. Det blev ännu bättre
webmaster
Svar till
Martina
️ Skrivet av Susanne
Vad trist att läsa. Dock måste något gått fel när du bakat det för det ska inte alls smaka mjöl. Troligtvis tog du för mycket mjöl. Det ska bli jättegott och saftigt. Jag tycker jag blir positivt överraskad varje gång jag bakar att ett så enkelt bröd smakar så bra. Läs gärna igenom instruktionerna noga och ställ gärna frågor så hoppas jag att du lyckas bättre nästa gång om du vill göra ett nytt försök.
️ Skrivet av Martina
Tråkigt bröd. Smakar mest mjöl och känns skabbigt. Blev besviken efter att ha läst recensioner.
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl