Mjukt och gott vörtbröd som man enkelt bakar själv. Med porter och julmust och kryddning med pomeransskal och nejlikor så får man den goda klassiska smaken som en vörtlimpa ska ha utan att man behöver köpa någon vörtmix.
Man kan ta mer eller mindre av julmust och porter och späda med vatten så länge den totala mängden vätska blir 5 dl (för en sats). Mörk sirap kan helt eller delvis bytas ut mot brödsirap. Färgen blir ljusare om man tar brödsirap.
Hållbarhet och förvaring
Förvara i plastpåse. Brödet kan frysas och håller sig då minst 3 månader.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Veronica
Är sugen på att baka detta när det närmar sig jul men behöver jag göra några justeringar om jag vill ha russin i limporna?
Hur mycket russin är brukligt att ha i för en sats?
️ Skrivet av Marita Gill
Hur blev vörtbrödet med surdeg som du bakade i skafferiet?
Recept?
Kram o God fortsättning
Önskar
Marita i Asarum Blekinge
webmaster
Svar till
Berndt Söderholm
️ Skrivet av Susanne
Hej Berndt! Det är ju inte exakt samma sak som vörtmixen. Om du läser på förpackningen så ser du vad som ingår i den. Baka gärna utifrån mitt recept och berätta vad du tyckte om skillnaden jämfört med bröd bakat med vörtmix. Nej köpt bröd från mataffären vill jag inte heller ha, det är undermåligt på så många sätt. Bra att du bakar själv!
️ Skrivet av Berndt Söderholm
Hej Susanne
Nu upptäckte jag Ditt recept på vörtbröd, så nu ska jag baka både det och det mörka brödet, vill ha många varianter på frukost brödet. De kryddor du har i vörtbrödet, är det de som ersätter den vörtmix, som finns i mitt recept, ser också att det är 0,5 l, vätska och i mitt är det 0,3 l. Då min hustru levde, var bakningen en gemensam sak, och jag har fortsatt, snart 5 år sedan jag blev ensam. Kan inte tänka mig att gå på affären och köpa matbröd. Nu har jag tagit tid av Dig igen! Med vänlig hälsning
Berndt S
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl