Kapris

kapris
Kapris

Kapris är en krydda med en lite bitter smak. Man använder de mogna blomknopparna från busken Capparis som växer vilt runt Medelhavet. Knopparna läggs i vinäger och salt för att få fram den speciella syrliga och lite bittra smaken.

Kapris används till bl.a. wienerschnitzel, råbiff, potatissallader, stekt fisk och remouladsås.

Det finns även salladskapris eller jättekapris som är mildare i smaken än de små.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Ja

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av kapris.

Energi: 43 kcal
Kolhydrater: 5 g
Protein: 2 g
Fett: 1 g
Fibrer: 3 g

Tips och info

Engelskt namn:

Caper

Finns i affären:

Inlagd kapris finns i kryddhyllan.

Hållbarhet och förvaring:

Hållbarhet se förpackningen. Öppnad burk förvaras i kylskåp.

Ersätt med:

Kapris ersätts med gröna oliver när det gäller smaken och med inlagd grönpeppar utseendemässigt.

Vad väger kapris?

Måttomvandla kapris mellan vikt och volym

Konvertera från valfri måttenhet till en annan.

Måttomvandla fler ingredienser.

Måttomvandling direkt i mobilen

Måttomvandling med appen Kökshjälpen

Jag har gjort en app där man enkelt kan måttomvandla mellan vikter och volymer, både för svenska och utländska enheter. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.

Perfekt när du är i köket och snabbt behöver måttomvandla!

Kommentarer

Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest