Ricotta

ricotta
Ricotta, en italiensk färskost.

Ricotta är en italiensk färskost som har ganska mild smak. Den är krämig och lite grynig med en fetthalt på ca 10%. Ricotta tillverkas av vassle från komjölk.

Ricotta kan användas till fyllning i pajer eller till olika pastarätter t.ex. lasagne. Ricotta är även gott till dessert.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Ja

Laktosfritt:  Nej

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Kan vara vegetariskt

Vasslen som ricotta framställs kan vara animalisk.

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av ricotta.

Energi: 134 kcal
Kolhydrater: 3.2 g (varav sockerarter: 3.2 g)
Protein: 10 g
Fett: 9 g (varav mättat fett: 6.2 g)
Fibrer: 0 g

Tips och info

Engelskt namn:

ricotta cheese

Finns i affären:

I kyldisken bland färskost.

GI tips:

Ricotta har lågt GI och kan ätas av de som följer både LCHF och GI.

Hållbarhet och förvaring:

Förvara i kylskåp. Se bäst före datum.

Pris:

ca 25 kr för 250 g

Ersätt med:

Ricotta kan vara svårt att ersätta. Om man mixar keso med crème fraiche får man något liknande. Det kan även ibland gå att ersätta ricotta med mascarpone men den är mycket fetare och krämigare än ricotta.

Kommentarer

Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest