Ricotta
Recept med Ricotta
Näringsvärden
Ricotta är en italiensk färskost som har ganska mild smak. Den är krämig och lite grynig med en fetthalt på ca 10%. Ricotta tillverkas av vassle från komjölk.
Ricotta kan användas till fyllning i pajer eller till olika pastarätter t.ex. lasagne. Ricotta är även gott till dessert.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt: Ja
Laktosfritt: Nej
Glutenfritt: Ja
Vegetariskt: Kan vara vegetariskt
Vasslen som ricotta framställs kan vara animalisk.Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av ricotta.
Energi: | 134 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 3.2 g (varav sockerarter: 3.2 g) |
Protein: | 10 g |
Fett: | 9 g (varav mättat fett: 6.2 g) |
Fibrer: | 0 g |
Tips och info
Engelskt namn:
ricotta cheeseFinns i affären:
I kyldisken bland färskost.GI tips:
Ricotta har lågt GI och kan ätas av de som följer både LCHF och GI.Hållbarhet och förvaring:
Förvara i kylskåp. Se bäst före datum.Pris:
ca 25 kr för 250 gErsätt med:
Ricotta kan vara svårt att ersätta. Om man mixar keso med crème fraiche får man något liknande. Det kan även ibland gå att ersätta ricotta med mascarpone men den är mycket fetare och krämigare än ricotta.