Gott och enkelt med yoghurt smaksatt med choklad som toppas med mjuk banan och knaprig mandel. Ett hälsosamt recept på ett gott mellanmål eller efterrätt.
Välj stevia strö. Visserligen har banan lite högre GI men totalt sett blir ändå detta ett helt ok LCHF-recept. Vill man ha ännu lägre GI är ett tips att byta ut banan mot t.ex. hallon.
Variationstips
Prova annan frukt eller bär istället för banan. Sötmandel kan bytas ut mot andra nötter eller något annat knaprigt som t.ex. müsli.
Kommentarer och betyg
webmaster
Svar till
Jeanette
️ Skrivet av Susanne
Använde du någon annan sorts stevia än stevia strö? Om man tar flytande stevia kan det nämligen bli en väldigt otrevlig besk smak.
️ Skrivet av Jeanette
Jag använde inte mått men det kanske jag borde ha gjort, för det smakade fullkomligt vidrigt. Ser dock otroligt gott ut på bilden och eftersom receptet är så enkelt råder jag andra att testa också!
webmaster
Svar till
Pia
️ Skrivet av Susanne
Jag håller med och har ändrat receptet. Även om receptet är ganska nyttigt och innehåller väldigt lite socker och är för att vara en dessert väldigt lite sött så är problemet att banan har ganska högt GI så det blir totalt sett inte tillräckligt lågt GI på det här. För att få ner GI-värdet behövs surare frukt eller bär.
Svar till
Pia
️ Skrivet av Ewa
Det är sant som Pia skriver, tyvärr.
️ Skrivet av Pia
Detta är inte ett GI-recept. Banan och råsocker med fruktsocker????!!!
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl