Jordgubbsyoghurtglass

Ingredienser:
- 2 st ägg
- 4 msk strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 4 dl turkisk yoghurt (10%)
- 225 g jordgubbar (köp gärna frysta)
Garnering:
- ev. 25 g mörk choklad
Utrustning:
-
Låt jordgubbarna tina helt eller halvt om du använder frysta.
Mixa till en slät smet eller mosa med en gaffel.
- 225 g jordgubbar (köp gärna frysta)
Jordgubbar i mixerbunke. Mixade jordgubbar. -
Knäck äggen i en bunke. Tillsätt strösocker och vaniljsocker.
Vispa till en fluffig ljusgul smet.
- 2 st ägg
- 4 msk strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
Ägg, strösocker, vaniljsocker. Ägg och socker vispat. -
Tillsätt de mixade eller mosade jordgubbarna samt den turkiska yoghurten.
Blanda till en jämn smet med en slev, antingen rör man för hand eller vispar på låg hastighet.
- 4 dl turkisk yoghurt (10%)
Mixade jordgubbar och yoghurt tillsatt. En jämn smet. -
Kör glassen i glassmaskin.
Frys sedan in glassen eller ät direkt.
(Fryser man in glassen utan att använda glassmaskin så blir glassen väldigt isig eftersom det är låg fetthalt i glassen, då bildas iskristaller. Har man ingen glassmaskin rekommenderar jag att göra glass med enbart vispgrädde, ej yoghurt.)
Glassen i burk. -
Vid servering: Fryst glass bör stå framme ca 30-60 minuter före servering gärna i kylskåp. Stjälp upp på serveringfat.
Hacka mörk choklad och strö över glassen. (Om man köper en 100 g chokladkaka som är ca 4-5 millimeter tjock är det jättelätt att bara använda en kniv och skära chokladen i små bitar. Om man har en tjock chokladkaka kan man använda en osthyvel och hyvla på sidan så får man flagad choklad istället på ett enkelt sätt.)
- ev. 25 g mörk choklad
Glassen på serveringsfat. Glass med hackad choklad.
Läs gärna:
- Skaffa en glassmaskin! - Godare glass med glassmaskin!
Näringsvärden
Variationstips
Hållbarhet och förvaring

webmaster

webmaster

webmaster

webmaster
utan bara om man inte hr någon

webmaster

webmaster
Hoppade över chokladen..