Recepten.se – Recept> Efterrätter> Jordgubbsyoghurtglass

Jordgubbsyoghurtglass

Jättegod jordgubbsglass som är enkel att göra och utan någon grädde. Jag rekommenderar att använda glassmaskin.
yoghurtglass med jordgubbar
Gott, enkelt recept på yoghurtglass med jordgubbar. Här serveras glassen med hackad mörk choklad (70%).
Skriv ut   Mejla
Tid: 15 min + 4 timmar i frysen
Mängd: 4 portioner

Ingredienser:

Garnering:

Glutenfritt
Vegetariskt

Utrustning:

Gör så här:

  1. Låt jordgubbarna tina helt eller halvt om du använder frysta.

    Mixa till en slät smet eller mosa med en gaffel.

    jordgubbsyoghurtglass steg 1: jordgubbar i mixerbunke
    Jordgubbar i mixerbunke.
    jordgubbsyoghurtglass steg 1: mixade jordgubbar
    Mixade jordgubbar.
  2. Knäck äggen i en bunke. Tillsätt strösocker och vaniljsocker.

    Vispa till en fluffig ljusgul smet.

    jordgubbsyoghurtglass steg 2: ägg, strösocker, vaniljsocker
    Ägg, strösocker, vaniljsocker.
    jordgubbsyoghurtglass steg 2: ägg och socker vispat
    Ägg och socker vispat.
  3. Tillsätt de mixade eller mosade jordgubbarna samt den turkiska yoghurten.

    Blanda till en jämn smet med en slev, antingen rör man för hand eller vispar på låg hastighet.

    jordgubbsyoghurtglass steg 3: mixade jordgubbar och yoghurt tillsatt
    Mixade jordgubbar och yoghurt tillsatt.
    jordgubbsyoghurtglass steg 3: en jämn smet
    En jämn smet.
  4. Kör glassen i glassmaskin.

    Frys sedan in glassen eller ät direkt.

    (Fryser man in glassen utan att använda glassmaskin så blir glassen väldigt isig eftersom det är låg fetthalt i glassen, då bildas iskristaller. Har man ingen glassmaskin rekommenderar jag att göra glass med enbart vispgrädde, ej yoghurt.)

    jordgubbsyoghurtglass steg 4: glassen i burk
    Glassen i burk.
  5. Vid servering: Fryst glass bör stå framme ca 30-60 minuter före servering gärna i kylskåp. Stjälp upp på serveringfat.

    Hacka mörk choklad och strö över glassen. (Om man köper en 100 g chokladkaka som är ca 4-5 millimeter tjock är det jättelätt att bara använda en kniv och skära chokladen i små bitar. Om man har en tjock chokladkaka kan man använda en osthyvel och hyvla på sidan så får man flagad choklad istället på ett enkelt sätt.)

    jordgubbsyoghurtglass steg 5: glassen på serveringsfat
    Glassen på serveringsfat.
    jordgubbsyoghurtglass steg 5: glass med hackad choklad
    Glass med hackad choklad.

Information och tips

Läs gärna:

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (199 g): 237 kcal, 22 g kolhydrater, 13 g fett, 8 g protein, 1 g fibrer

Variationstips

Ta 0,5 dl jordgubbssylt istället för strösocker.

Hållbarhet och förvaring

Glassen håller sig ca 3-6 månader i frysen.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Jasmin
Hej! Du skriver inte vad man ska göra med äggen, vaniljsockret och sockret..
Svar till Kakan Skrivet av Susanne
Jo det tar väldigt lång tid för yoghurtglass att tina eftersom den blir så isig eftersom den inte innehåller så mycket fett. Gräddglass tinar fortare.
Skrivet av Liv
Ehm... Den ska väl ändå inte stå i 1 timma i rumstemperatur heller :P
Skrivet av Susanne
Svar till alda: Ja du kan ta andra bär eller frukt tänk bara på att glassen kan bli ganska isig om du har stora fruktbitar i. Om du gör utan frukt eller bär så kommer glassen smaka som turkisk yoghurt, fast lite sötare så du kommer alltså känna av yoghurtsmaken mycket mera.
Skrivet av alda
kan man skippa jordgubbarna och lägga in annan frukt elr inte ha nån frukt alls och bara få vaniljglass??
Skrivet av Susanne
Svar till Emil W: Ja det går bra med färska jordgubbar.
Skrivet av Emil W
Går det att göra på färska jordgubbar ?
Skrivet av nettan
jag körde på detta recept men använde yoghurt i portionsförpackningar som var över.så istället för behöva kasta kom de till nytta o vi fick jättegod smultron jordgubbs yogurt glass
Skrivet av Susanne
Svar till jag: Alla glassrecept kan man göra i glassmaskin. Enda skillnaden med glassmaskin är infrysningsprocessen. I glassmaskin så fryser glassmaskinen glassmeten, utan glassmaskin så ställer man in glassmeten i frysen och tar ut den några gånger under de första 2 timmarna och rör om. Eftersom glassmaskinen hela tiden rör om glassmeten blir iskristallerna mycket mindre och man får en godare glass, detta märks framförallt på glass som inte är så fet t.ex. den här.
Skrivet av jag
men detta är ju inte recept för glassmaskin
utan bara om man inte hr någon
Skrivet av Susanne
Svar till Emmy: Ja, du kan skippa äggen.
Skrivet av Emmy
Har inte prövat än .. Är den god ??? Jag får inte äta ägg , så kan man hoppa över den ???
Skrivet av Susanne
Svar till Emil Wiklund: Den håller sig ca 3-6 månader i frysen. Jag har även lagt in det i receptet nu.
Skrivet av Emil Wiklund
Hur länge håller glassen i frysen ?
Skrivet av Anna
Mycket gott!

Hoppade över chokladen..
  1
Recept och foto: Susanne Jarl