Schwarzwaldtårta
Den här tårtan är helt underbart god. Detta klassiska bakverk från Schwarzwald i Tyskland består av nötmarängbottnar med vaniljgrädde mellan toppad med de karaktäristiska chokladflarnen. En fantastisk smakkombination. Tårtan är naturligt glutenfri och enkel att lyckas med. Den ser riktigt maffig ut med chokladen på toppen så det blir enkelt att imponera på gästerna.
Tid: 2,5 timmar
14 bitar
Ingredienser:
Nötmarängbottnar:
- 150 g hasselnötkärnor
- 4 st äggvitor
- 2,5 dl florsocker
Fyllning:
- 6-8 dl vispgrädde
- 2,5 tsk vaniljsocker
Garnering:
- 150 g mörk choklad
- 2 tsk matolja
- 1 tsk kakao
Glutenfritt
Utrustning:
- elvisp med vispar
- mandelkvarn
Ugn:
- 150 °C i mitten av ugnen i ca 15 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per bit om 1 tårta = 14 bitar (93 g): 375 kalorier, 19 g kolhydrater, 31 g fett, 4 g protein, 1 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Tårtbottnarna kan göras dagen innan och förvaras torrt i rumstemperatur. Färdig tårta förvaras i kylskåp och bör serveras inom några timmar för bästa resultat eftersom bottnarna löser upp sig med tiden i kylskåpet. Däremot håller sig tårtan och är god och ätbar minst 5 dygn i kylskåpet men den är som godast nygjord och bör serveras då.