Näringsvärde per havreboll (34 g): 151 kalorier, 15 g kolhydrater, 9 g fett, 2 g protein
Hållbarhet och förvaring
Förvara havrebollarna i kylskåp (hållbarhet minst 2 månader) eller i frysen (hållbarhet minst 4 månader).
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Saga
Åh vilket bra recept! De blev jättegoda!
️ Skrivet av Anna
Hej :). Har testat fler av dina recept och det blir alltid lyckat, extra bra och kul för mig som bor utomlands, lätt tillgång till svenska klassiska recept hjälper mig att främja svenska traditioner och lindra hemlängtan. Havrebollarna är supergoda.
️ Skrivet av Anna-Stina
Supergoda, barnbarnens favoriter!
️ Skrivet av susanne sollerman
Mumms! Lätt och gott.
️ Skrivet av Rahma
Jag har gjort dessa flera gånger och de var extremt goda, jag har till och med gjort ett nytt eget recept som lyder:
1. vispa ihop smöret (rumsvarmt) med strösockret och vaniljsockret till en jämn smet.
2. tillsätt kaffet, kakaon, saltet, havregrynet och kokosflingorna till smeten och rör till en jämn smet med elvisp.
3. gör smeten till bollar (valfri storlek)
4. häll upp en mängd kokosflingor i en bunke och rulla bollarna i den.
5. efter att ha rullat de i kokosflingorna: lägg bollarna i kylen cirka 1,5 timme och servera kallt.
Jag gjorde detta recept som en blandning av havrebollar och chokladbollar.
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl