Om man använder köpt risgrynsgröt så brukar den vara ganska söt och då behöver man egentligen inte tillsätta mer socker.
Tips för att undvika tillsatser
Receptet är fritt från tillsatser om du gör din egen risgrynsgröt och använder äkta vispgrädde.
Variationstips
Istället för apelsin är det gott med hallon.
Kommentarer och betyg
webmaster
Svar till
Robert Edvall
️ Skrivet av Susanne
Du mäter upp 2 dl grädde och sedan vispar du den, så det blir en större volym när den är färdigvispad. Lycka till!
️ Skrivet av Robert Edvall
Hej, är det 2 dl vispad grädde man ska ha i? Eller ska ja hälla upp 2 dl sen vispa upp de?
Tack för alla recept du lägger upp🌷
️ Skrivet av Göran Berglund
Ris a la malta ska inte blandas ihop med apelsin. Gör man det heter det apelsinris.
️ Skrivet av Trebarnsmamman Jessica
Lagade ett jättelass av det här idag då vi hade julavslutning på öppna förskolan. Det blev minst sagt uppskattat av så väl barn som vuxna. :-) Hade färdiglagad risgrynsgröt så skippade florsockret. Blev alldeles lagom sött.
️ Skrivet av Annika
"Ris à la Malta är en efterrätt som ofta äts till jul i Sverige. Namnet torde vara en förvanskning av danskans Risalamande, vilken i sin tur kan härledas till franskans Riz à l'amande = "ris med mandel". Rätten har alltså inget med Malta att göra."
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl