Potatis- och jordärtskocksgratäng
Mycket god och lyxig gratäng med både potatis och jordärtskockor! Passar utmärkt att servera till t.ex. en fin köttbit.
Tid: 1 timme och 20 minuter varav 40 minuters jobb
8 portioner
Ingredienser:
- 1 kg jordärtskocka
- 1 kg potatis (gärna mandelpotatis)
- 2 st kvistar rosmarin
- 2 st gula lökar
- 4 klyftor vitlök
- 6 dl grädde
- salt
- ca 1 msk pressad citron
- ca 50 g riven parmesanost
Laktosfritt - Välj laktosfri grädde och ost.
Glutenfritt
Vegetariskt - Välj en vegetarisk ost.
Ugn:
- 225 °C i mitten av ugnen i 20-25 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Matlåda
Denna rätt är lämplig för matlådor.
Serveringstips
Servera till kött och/eller grönsaker.
Hållbarhet och förvaring
Förvara överbliven gratäng i kylen där den håller sig minst 5 dygn.