Kesoplättar

Ingredienser:
Ev: Tillbehör:
- 1 dl vispgrädde
- ca 100 g hallon
Utrustning:
-
Mät upp keso, fiberhusk och knäck äggen i en bunke. Rör ihop till en jämn smet med en sked. Låt stå ca 5 min och svälla.
Keso, fiberhusk, ägg. Keso, fiberhusk och ägg blandat. -
Hetta upp en stekpanna med rejält med smör. När smöret slutat bubbla är stekpannan varm och det är dags att börja steka kesoplättarna.
- ca 25 g smör att steka i
Börja steka. -
Sänk värmen på plattan till låg-medel. Rör om i smeten. Häll hälften av smeten (om du gör en sats) i stekpannan och stek ca 5-10 minuter tills den håller ihop och vänd sedan och stek ca 2 minuter på andra sidan.
(Anledningen till att man inte steker hela smeten som en enda stor pannkaka är att den är ganska tung och svår att få att hänga ihop när man vänder den. Dock gör det ju inte så mycket om den går sönder för det blir ju gott ändå.)
För att spara tid kan du om du vill steka två plättar samtidigt men då får du göra dem mer som halvmånar så de får plats i stekpannan.
Stek på ena sidan. Dags att vända. Stek andra sidan. -
Förbered de tillbehör du vill ha. Vispa grädden och tina hallonen om du vill ha det.
Servera!
- 1 dl vispgrädde
- ca 100 g hallon
Näringsvärden
Serveringstips
Hållbarhet och förvaring

webmaster

webmaster

webmaster

webmaster
En stor burk keso (500g)
4 ägg
(mixa i mixerkanna till en slät smet)
vispa ner:
1dl vatten (eller grädde kanske blir ännu bättre)
4 ägg till
nån matsked fiberhusk
1 tsk salt
Den smeten blir 9 fullstora, normaltunna plättar

webmaster

webmaster
Som ett svar på förra kommentaren.. Jag hedde i lite salt i smeten också.. Annars ger stekningen lite smak (normalsaltat riktigt smör), men plättar är ju ganska smaklösa oavsett vad man gör dom av (mjöl smakar nog mindre än keso). Det är äggen, smör och salt som ger smaken.

webmaster
Tänk också på att inte röra i smeten för länge, utan rör bara ihop den till en jämn smet. Om du står och vevar i smeten för länge så kan du dra sönder äggtrådarna och då blir det mindre fluff och mera gummi.
Hoppas att dessa tips hjälper! Skriv gärna igen och berätta hur det går! :) Lycka till! /Susanne
Jag vet verkligen inte vad jag gör för fel, men när jag provat olika recept på dessa kesoplättar (även ditt alltså) så blir smeten väldigt seg i konsistensen, när man steker blir det liksom som gummi. Det går inte att vända alls utan att de går sönder och dessutom tar det runt 5-7 minuter för att en liten plätt ska bli genomstekt. VAD gör jag för fel??