Recepten.se – Recept> Huvudrätter> Fläskfilé i chutneysås

Fläskfilé i chutneysås

Gott och enkelt recept på bjudrätt med fläskfilé och mango chutney.
Fläskfilé i chutneysås
Fläskfilé i chutneysås serverad med ugnsstekt klyftpotatis och kokt broccoli. Mycket gott och enkelt recept.
Skriv ut   Mejla
Tid: 25 minuter
Mängd: 4 portioner

Ingredienser:

Laktosfritt - Välj laktosfritt smör och grädde.
Glutenfritt

Utrustning:

Gör så här:

  1. Skär köttet i skivor. Skölj och skär purjolöken i skivor.

    instruktion steg 1.1 fläskfilé i chutneysås
    Fläskfilé i skivor.
    instruktion steg 1.2 fläskfilé i chutneysås
    Purjolök i skivor.
  2. Hetta upp en stekpanna med smör. När smöret slutat bubbla är det dags att börja steka.

    instruktion steg 2 fläskfilé i chutneysås
    Dags att börja steka.
  3. Lägg i köttet och purjolöken. Salta och peppra på båda sidor. Stek ca 2-3 min per sida på medelhög värme så att köttet får lite färg. Lägg över köttet och purjolöken på ett fat.

    (Stek gärna i omgångar så att det inte blir för fullt i stekpannan.)

    instruktion steg 3.1 fläskfilé i chutneysås
    Stek ena sidan.
    instruktion steg 3.2 fläskfilé i chutneysås
    Stek andra sidan.
    instruktion steg 3.3 fläskfilé i chutneysås
    Lägg över på ett fat.
  4. Blanda mango chutney, grädde, buljongtärning, vatten, soja, vinäger och ingefära i stekpannan och låt koka upp.

    instruktion steg 4.1 fläskfilé i chutneysås
    Ingredienser till såsen.
    instruktion steg 4.2 fläskfilé i chutneysås
    Blanda och koka upp.
  5. Lägg i köttet och purjolöken i såsen och låt småkoka tillsammans i ca 5 minuter. Smaka av med soja.

    instruktion steg 5 fläskfilé i chutneysås
    Småkoka. Klart.

Information och tips

Matlåda

Denna rätt är lämplig för matlådor.

Serveringstips

Servera med kokt broccoli och ugnsstekt potatis eller kokt ris.

GI Tips

Välj en mango chutney med mindre socker.

Hållbarhet och förvaring

Överbliven mat kan förvaras i kylskåp minst 5 dygn.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av ZH
Älskar denna, gör alltid den när jag har torka på maträtter.
Har provat lite olika varianter med fläskfile, lövbiff, kyckling, och det är lika gott!
Skrivet av Anne
Suuuper gott,,,,
Skrivet av Johanna
Det vart jättegott, även min kollega tyckte det! Tack för en bra sida! / Johanna
Skrivet av Susanna
Mycket gott! Söndagsmiddag hemma och alla tyckte det var supergott, både barn och vuxna. Tack!
Svar till Rebecka lundell Skrivet av Susanne
Ja det stämmer!
Skrivet av Rebecka lundell
Hej
Undrar när det står soja är det då kinesisk soja?
Hälsning Rebecka
Svar till Annelie Skrivet av Susanne
Trevligt att du tyckte om maträtten! :)
Skrivet av Annelie
Gud va` gött detta va`!
Gjorde utan vinäger då ja inte hade någon hemma. Kommer att laga detta nästa gång barnen kommer hem ;-)
Svar till Johanna Skrivet av Susanne
Ja det går nog men det blir mer bara sött då (av mango chutney). Med vinäger och ingefära blir det lite syrligare och smak från ingefäran. Det finns förstås även mango chutney med lite olika smak och det kan hända att det kan räcka med den smaken också. Sedan så klart är allt detta en smaksak! Testa så får du se vad Du tycker!
Skrivet av Johanna
Hej, jag funderade bara på om man kan utesluta vinägern och ingefäran? Tror du smakerna kan bli bra ändå?

/Johanna
Svar till Ann-Sophie Skrivet av Susanne
Ja det borde gå bra! Skriv gärna och berätta om du provar!
Skrivet av Ann-Sophie
Går det bra att förbereda detta o sedan bara värma upp i stekgryta?
Svar till Christina Skrivet av Susanne
Mmm det låter jättegott det med, tack för bra tips!! 
Skrivet av Christina
Den här maträtten är så himla god. Ja den är så god att ögonen går i kors när man äter. Har lagat detta många gånger. Igår testade jag med kycklinglårfile och det var också jättegott. Serverade hasselbackspotatis till och lite svart vinbärsgele.
Skrivet av SA
supergott
tack så mkt för detta tips
stefan
Svar till Camilla Skrivet av Susanne
Tack så mycket! Kul att höra! :)
Skrivet av Camilla
Gjorde igår, jättegott tyckte hela familjen! Ugnsbakade små fina färskpotatisar till. Tack för bästa matsajten!
Svar till Anne Skrivet av Susanne
Roligt att höra! Tack för att du skrev!
Skrivet av Anne
Jättegott. Hade hasselbackspotatis till. Det var verkligen festmat. Kram
Svar till Anita Lundberg Skrivet av Susanne
Tack snälla du för de vänliga orden! :) /Susanne
Skrivet av Anita Lundberg
hej Susanne
Vilken bra receptsajt. Det bästa jag sett.På denna
sida kommer jag att hämta alla mina recept.Den är
också pedagogiskt upplagd med tydliga bilder på för varje steg man ska göra. Har du skrivit någon matbok,
om inte,då är det dags. Med vänlig hälsning
Anita Lundberg
Svar till Evelyn Skrivet av Susanne
Tusen tack snälla du för de fina orden! :)
Skrivet av Evelyn
Tack för en underfin receptsida! Hittade hit idag :) Detta kommer skapa ny motivation i köket och rädda många middagar från vardagstristessen.
Tusen Tack från en trebarns familj
Svar till Helene Skrivet av Susanne
Roligt att höra! :)
Skrivet av Helene
Supergott
Hade det som huvudrätt på nyårsafton
Mycket uppskattat
  1   2   nästa sida
Recept och foto: Susanne Jarl