Pilaffris: Hacka en liten gul eller röd lök fint. Hetta upp olja/matfett i kastrullen och bryn lök och ris så det får lite färg. Häll på vattnet och tillsätt salt. Rör om och låt riset stå och koka under lock enligt anvisningarna på förpackningen.
När pilaffriset kokat klart tillsätt vitlökspulvret, svartpepparn och saffran. Rör om ordentligt så att riset får den fina gula färgen av saffran och kryddorna fördelas jämt i riset.
Dela kycklingen i lagom små eller stora bitar och ta bort allt skinn och ben.
Rensa, skölj och strimla paprikan. Man kan även ha med några skivade oliver om man tycker det är gott.
Blanda ner kycklingen, paprika, räkor, ärtor och ev oliver i riset.
Susanne Jarl vilken jätte bra och lättförståelig matblogg du gör!!
Jag har äntligen fått tag i recept på paella och andra goda rätter tack vare dig!!
Nu kan jag bjuda svärmor och svärfar på goda rätter som man annars gick på restaurang för att äta!!
jag har visat din blogg för mina vänner när dom undrar hur jag kan laga så gott!!
Och dom älskar också att läsa din matblogg med idéer på mat & gottigt!!
Tack så mycket!! Du är bäst!!
Hälsningar Annika
Svar till
Juan "paellamanen" Redon
️ Skrivet av Amanda
Det är ju inte så lätt att veta vad en ''riktig'' paella är om man inte är från den landet. Det som Susanne gett oss recept på är en variant av paella, så istället för att bara skriva ''Det är ingen riktigt paella'', skriv istället receptet på den ''riktiga'' paellan som du pratar om.
️ Skrivet av vivianne
Jättegott och så enkelt recept
Tack för det!
Vivianne
️ Skrivet av Juan "paellamanen" Redon
Detta som du skriver är ingen Paella.
Paella Komer ifrån Valencia, Spanien som jag själv. Kanske en Paella som ni har ättit på Mallis eller Canaris görs så men inte den ryktiga Paella.
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl