Wok med sötsur sås

Ingredienser:
- 500 g fläskkött t.ex. fläskstek, karré
- 2 msk matolja
- 1 msk soja
- 1 tsk salt
- 1 krm grovmalen svartpeppar
- 400 g wokgrönsaker
- 3-4 portioner sötsur sås
-
Skär köttet i mindre bitar.
- 500 g fläskkött t.ex. fläskstek, karré
Köttet i mindre bitar. -
Gör marinaden: Blanda olja, soja, salt och peppar i en djup tallrik.
- 2 msk matolja
- 1 msk soja
- 1 tsk salt
- 1 krm grovmalen svartpeppar
Marinaden. -
Lägg köttet i marinaden och vänd runt det så att marinaden sugs upp av köttet.
Låt stå i kylskåp minst 15 minuter, gärna mer om du har tid. Förbered gärna den sötsura såsen under tiden.
Marinera köttet. -
Hetta upp en stekpanna med smör eller olja. Att stekpannan är lagom varm är lättast att se med smör. När smöret slutat bubbla är det varmt.
(Om inte stekpannan är tillräckligt varm så är risken att för mycket vätska från köttet sipprar ut och köttet blir kokt istället för stekt.)
Dags att börja steka. -
Stek köttet i omgångar i stekpannan på medelhög värme så det får lite färg. Det tar några minuter.
(Det är viktigt att stekpannan är varm och att man steker i omgångar, annars är det lätt att köttet blir kokt och det blir inte lika gott.)
Stek köttet. Stek så det får fin färg. -
Häll på wokgrönsaker och stek tills allt blir varmt, ev. vätska från wokgrönsakerna kokar bort och köttet är genomstekt.
Servera med sötsur sås.
- 400 g wokgrönsaker
- 3-4 portioner sötsur sås
Häll på wokgrönsaker.