Skär köttet i mindre bitar.
Gör marinaden: Blanda olja, soja, salt och peppar i en djup tallrik.
Lägg köttet i marinaden och vänd runt det så att marinaden sugs upp av köttet.
Låt stå i kylskåp minst 15 minuter, gärna mer om du har tid. Förbered gärna den sötsura såsen under tiden.
Hetta upp en stekpanna med smör eller olja. Att stekpannan är lagom varm är lättast att se med smör. När smöret slutat bubbla är det varmt.
(Om inte stekpannan är tillräckligt varm så är risken att för mycket vätska från köttet sipprar ut och köttet blir kokt istället för stekt.)
Stek köttet i omgångar i stekpannan på medelhög värme så det får lite färg. Det tar några minuter.
(Det är viktigt att stekpannan är varm och att man steker i omgångar, annars är det lätt att köttet blir kokt och det blir inte lika gott.)
Häll på wokgrönsaker och stek tills allt blir varmt, ev. vätska från wokgrönsakerna kokar bort och köttet är genomstekt.
Servera med sötsur sås.
Matlåda
Visa alla kommentarer
Recept och foto: Susanne Jarl