Rökt skinka

rökt skinka
Rökta skinkskivor.

Använd rökt skinka på pizza och för att piffa till olika rätter. Gott även som kallskuret i förrätter eller som pålägg på en smörgås.

Rökt skinka är ofta köttbitar av olika storlekar som fogats samman med hjälp av olika tillsatser.

Många skinkor innehåller fosfater (E450-E452), antioxidationsmedel, modifierad stärkelse, jästextrakt, socker och rökarom.

Natriumnitrit E250 används för att konservera köttet.

Ekologiska skinkor har mindre tillsatser.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Nej

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Nej

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av rökt skinka.

Energi: 105 kcal
Kolhydrater: 0.9 g (varav sockerarter: 0.4 g)
Protein: 19 g
Fett: 2.7 g (varav mättat fett: 0.9 g)
Fibrer: 1 g

Tips och info

Engelskt namn:

Smoked ham

Finns i affären:

Rökt skinka finns bland övrig smörgåsmat.

Hållbarhet och förvaring:

Hållbarhet se förpackningen.

Ersätt med:

Kassler, lufttorkad skinka.

Kommentarer

Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer