Glutenfri kladdkaka

Jättegod glutenfri kladdkaka med kokosmjöl som bakas snabbt och enkelt och ger lite disk eftersom alla ingredienser kan tillsättas till kastrullen man smälter smöret i!
glutenfri kladdkaka
Tid: 25 minuter + minst 1 timme att stelna
8 portioner

Ingredienser:

Glutenfritt
Vegetariskt

Utrustning:

Ugn:

  • 175 °C i mitten av ugnen i ca 15 minuter med över- och undervärme
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Smält smöret på svag värme i en kastrull som rymmer all smet.

    Tag bort kastrullen från värmen när drygt hälften av smöret smält och rör om då och då tills allt smör smält.

    glutenfri kladdkaka steg 1: smält smör
    Smält smör.
  2. Tillsätt ägg, strösocker, vaniljsocker och salt. Vispa till en jämn smet.

    (Använd gärna elvisp med vispar.)

    glutenfri kladdkaka steg 2: ägg, strösocker, vaniljsocker tillsatt
    Ägg, strösocker, vaniljsocker tillsatt.
    glutenfri kladdkaka steg 2: smeten vispad
    Smeten vispad.
  3. Tillsätt kakao och kokosmjöl. Vispa till en jämn smet.

    glutenfri kladdkaka steg 3: kakao och kokosmjöl tillsatt
    Kakao och kokosmjöl tillsatt.
    glutenfri kladdkaka steg 3: smeten blandad
    Smeten blandad.
  4. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.

    glutenfri kladdkaka steg 4: smeten i formen
    Smeten i formen.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 175°C i ca 15 minuter.

    För att se när kladdkakan är klar: öppna ugnsluckan och stöt försiktigt till formen. När endast mittersta delen dallrar så är kladdkakan klar.

    glutenfri kladdkaka steg 5: gräddad kaka
    Gräddad kaka.
  6. Låt kladdkakan svalna och stelna. Det tar oftast 1-2 timmar. Servera den glutenfria kladdkakan.

    glutenfri kladdkaka steg 6: glutenfri kladdkaka serverad
    Glutenfri kladdkaka serverad.

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (74 g): 294 kalorier, 24 g kolhydrater, 19 g fett, 5 g protein, 4 g fibrer

Hållbarhet och förvaring

Kladdkakan kan förvaras i kylskåp och håller sig då minst 2 veckor. Den kan även frysas och håller sig då minst 3 månader.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av maria
kan man byta ut kokosmjöl mot finax glutenfri mjölmix?

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest