Glutenfri kladdkaka
Jättegod glutenfri kladdkaka med kokosmjöl som bakas snabbt och enkelt och ger lite disk eftersom alla ingredienser kan tillsättas till kastrullen man smälter smöret i!
Glutenfri kladdkaka med kokosmjöl serverad med vispad grädde.
Tid: 25 minuter + minst 1 timme att stelna
Mängd: 8 portioner
Ingredienser:
Glutenfritt
Vegetariskt
Utrustning:
Ugn:
175 °C i mitten av ugnen i ca 15 minuter med över- och undervärme
Smält smöret på svag värme i en kastrull som rymmer all smet.
Tag bort kastrullen från värmen när drygt hälften av smöret smält och rör om då och då tills allt smör smält.
Smält smör.
Tillsätt ägg, strösocker, vaniljsocker och salt. Vispa till en jämn smet.
(Använd gärna elvisp med vispar.)
Ägg, strösocker, vaniljsocker tillsatt.
Smeten vispad.
Tillsätt kakao och kokosmjöl. Vispa till en jämn smet.
Kakao och kokosmjöl tillsatt.
Smeten blandad.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
Smeten i formen.
Grädda i mitten av ugnen i 175°C i ca 15 minuter.
För att se när kladdkakan är klar: öppna ugnsluckan och stöt försiktigt till formen. När endast mittersta delen dallrar så är kladdkakan klar.
Gräddad kaka.
Låt kladdkakan svalna och stelna. Det tar oftast 1-2 timmar. Servera den glutenfria kladdkakan.
Glutenfri kladdkaka serverad.
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (74 g): 294 kcal, 24 g kolhydrater, 19 g fett, 5 g protein, 4 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Kladdkakan kan förvaras i kylskåp och håller sig då minst 2 veckor. Den kan även frysas och håller sig då minst 3 månader.
️ Skrivet av maria
2024-05-10 11:03
kan man byta ut kokosmjöl mot finax glutenfri mjölmix?