Kanelsnittar
Mycket goda och enkla kakor som du snabbt bakar med det här receptet på kanelsnittar eller muskotsnitt som de också kallas. Kryddningen med kanel och muskotnöt gör att kakorna smakar lite åt pepparkakshållet.
Tid: ca 40 minuter varav 20 minuter i ugnen
Mängd: ca 50 st
Ingredienser:
- 250 g smör
- 1,5 dl strösocker
- 1 msk kanel
- ev. 0,5 tsk malen muskotnöt
- 5 dl (300 g) vetemjöl
Laktosfritt - Ta laktosfritt smör.
Vegetariskt
Utrustning:
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i ca 20 minuter med över- och undervärme
Näringsvärden
Näringsvärde per kaka (14 g): 68 kcal, 7 g kolhydrater, 4 g fett, 1 g protein, 0 g fibrer
Tips & tricks
Tänk på att inte packa decilitermåttet med mjöl när du mäter upp mjölet. Ta alltid luftiga mått, utan råge. Det bästa är att ta ett litermått när man mäter upp eller ännu hellre att väga mjölet. Tar man för mycket mjöl så blir det svårt att rulla ut, degen ramlar sönder även fast man knådat degen. Man kan då tillsätta lite vatten för att rädda degen.
Hållbarhet och förvaring
Håller sig minst 2 veckor i en plåtburk i rumstemperatur. Går bra att frysa och håller sig då minst 3 månader.
️ Skrivet av
Toppentext och toppenbilder. Tydligt och varning och åtgärder för alla fallgropar. Goda dessutom.
️ Skrivet av
Jättegoda, jag bakade på färskmalet fullkornsvete som jag siktade o hade i nyriven muskot. De ska bjudas på förskolan i morgon när minstingen ska fira födelsedag.
webmaster
Svar till
Marie
️ Skrivet av
Nej inget bakpulver. De ska vara kompakta och knapriga.
️ Skrivet av
Hej,
Inget bakpulver i dessa kakor??
Mvh /Marie
Inget bakpulver i dessa kakor??
Mvh /Marie
webmaster
Svar till
Linn
️ Skrivet av
Tack för bra tips och roligt att höra att kakorna uppskattades! :)