Köttfärsrisotto med yoghurtsås

Ingredienser:
- 4 portioner ris
- 1 st gul lök
- 400 g nötfärs
- eller 400 g blandfärs
- ca 200 g morötter
- 0,5 dl chilisås
- 1 tsk salt
Yoghurtsås:
- 2 dl turkisk yoghurt
- 2 msk gurkmix
- eller 2 msk hackad smörgåsgurka
- 2 msk chilisås
- 1 krm salt
- 1 krm grovmalen svartpeppar
-
Koka riset enligt instruktion på förpackning. Gör under tiden köttfärsröran och yoghurtsåsen.
- 4 portioner ris
Koka riset. -
Hacka löken. Skala och riv morötterna.
Hackad gul lök. Skalade morötter. Rivna morötter. -
Hetta upp en stekpanna med en klick smör eller en skvätt olja.
Stek köttfärsen och löken på medelhög värme så att köttfärsen blir genomstekt och får lite färg och löken blir genomskinlig. Salta och rör om.
Sänk värmen när det börjar få färg så det inte blir bränt. Tillsätt eventuellt mer smör eller olja så det inte bränner fast.
Smält smör. Stek köttfärs och lök. Stek. Tillsätt salt. Färdigstekt. -
Tillsätt chilisåsen och morötterna. Rör om och låt koka på svag värme ett par minuter.
- 0,5 dl chilisås
Rivna morötter och chilisås. Puttra ett par minuter. -
Blanda köttfärsröran med riset.
Färdigkokt ris. Tillsätt kokt ris. Blanda. -
Mät upp alla ingredienser till yoghurtsåsen d.v.s. turkisk yoghurt, gurkmix eller hackad smörgåsgurka, chilisås, salt och svartpeppar i en liten skål. Rör om. Klart.
Servera yoghurtsåsen till köttfärsrisotton.
- 2 dl turkisk yoghurt
- 2 msk gurkmix
- eller 2 msk hackad smörgåsgurka
- 2 msk chilisås
- 1 krm salt
- 1 krm grovmalen svartpeppar
Hackad smörgåsgurka. Ingredienser till yoghurtsåsen. Blandat och klart.

webmaster
Gjorde en sås till genom att mixa kvarg, mango och lite apelsinjuice, blev en succé!

webmaster

webmaster
för naturell är ju lite rinnig

webmaster
Grunden i risotto består av: risotto ris, vin och parmesan ost.