webmaster
Chili Explosion
Recept med Chili Explosion
Näringsvärden
Kryddan passar jättebra att använda när man steker kött, t.ex. fläskfilé, lövbiff, kotletter, ryggbiff o.s.v. Jag har även provat kryddan i köttfärsås och lasagne och det blev jättegott.
Man kan också blanda den med t.ex. gräddfil, yoghurt 10% eller crème fraiche så har man en god kall sås på en minut. En sådan sås passar utmärkt att servera till kött man stekt och kryddat med chili explosion. Sedan är det bara att koka ris/pasta/nudlar till det och man har en god och enkel måltid på rekordtid.
Innehållsinformation
Laktosfritt: Ja
Glutenfritt: Ja
Vegetariskt: Ja
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av chili explosion.
Energi: | 237 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 23 g |
Protein: | 10 g |
Fett: | 8.6 g |
Fibrer: | 13 g |
Tips och info
Finns i affären:
Finns på kryddhyllan. Pris ca 35 kr för en kryddburk. Kryddburken är ganska stor och innehåller 70 g och räcker länge.GI tips:
Kryddan går bra att använda i maten för dig som vill äta hälsosamt. Den sätter smak och den innehåller inte socker.Hållbarhet och förvaring:
Kryddan håller sig ca 2 ½ år från inköpsdatum, se bäst före datum på kryddburken. Förvaras som andra kryddor, torrt i rumstemperatur eller svalare.Pris:
ca 30 krErsätt med:
En blandning av chilipulver, paprikapulver, soltorkade tomater, peppar och salt.webmaster