En mycket god hembakad kavring får du med mitt recept, både godare och billigare än köpt. Det här är den enklaste sortens bröd där man bara rör ihop smeten och sedan häller den i en brödform och gräddar i ugnen. Ingen jäsning behövs. Brödet innehåller filmjölk och den goda smaken kommer från mörk sirap, salt och brödkryddor. Kavringen blir mjuk och saftig.
Mycket god kavring som är enkel att göra - blanda bara ingredienserna och grädda i ugnen.
175 °C i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter med över- och undervärme
Baka kavring så här:
Mät upp rågsikt, brödkryddor, salt och bikarbonat i en stor bunke.
Rör om med en slev så att det blir blandat.
(Tänk på att väga eller hälla upp mjölet i litermått, gräv absolut inte med decilitermått i mjölpåsen för då blir mjölet packat och det blir alldeles för mycket.)
Häll smeten 2 st (om du gör en sats) avlånga brödformar. Brödformarna kan man antingen smörja ordentligt eller använda bakplåtspapper i. Har man sådana brödformar som jag har med keramisk beläggning behövs inte detta.
Degen i brödformar.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C i ca 1 timme.
Stjälp upp bröden och vira in i bakhanddukar och låt svalna.