| Bröd |

Kavring - Recept

En mycket god hembakad kavring får du med mitt recept, både godare och billigare än köpt. Det här är den enklaste sortens bröd där man bara rör ihop smeten och sedan häller den i en brödform och gräddar i ugnen. Ingen jäsning behövs. Brödet innehåller filmjölk och den goda smaken kommer från mörk sirap, salt och brödkryddor. Kavringen blir mjuk och saftig.
kavring
Tid: 15 min jobb + 1 timme i ugnen
2 limpor

Ingredienser:

Vegetariskt

Utrustning:

Ugn:

  • 175 °C i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter med över- och undervärme
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Baka kavring så här:

  1. Mät upp rågsikt, brödkryddor, salt och bikarbonat i en stor bunke.

    Rör om med en slev så att det blir blandat.

    (Tänk på att väga eller hälla upp mjölet i litermått, gräv absolut inte med decilitermått i mjölpåsen för då blir mjölet packat och det blir alldeles för mycket.)

    torra ingredienser i bunke
    Torra ingredienser i bunke.
    torra ingredienser blandade
    Torra ingredienser blandade.
  2. Tillsätt filmjölk och mörk sirap.

    Rör med sleven till en jämn smet.

    fil och sirap tillsatt
    Fil och sirap tillsatt.
    kavringsdegen klar
    Kavringsdegen klar.
  3. Häll smeten 2 st (om du gör en sats) avlånga brödformar. Brödformarna kan man antingen smörja ordentligt eller använda bakplåtspapper i. Har man sådana brödformar som jag har med keramisk beläggning behövs inte detta.

    degen i brödformar
    Degen i brödformar.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C i ca 1 timme.

    Stjälp upp bröden och vira in i bakhanddukar och låt svalna.

    kavring gräddas i ugn
    Kavring gräddas i ugn.
    gräddad kavring
    Gräddad kavring.

Näringsvärden

Näringsvärde per limpa (1027 g): 2034 kalorier, 379 g kolhydrater, 28 g fett, 52 g protein

Hållbarhet och förvaring

Brödet är godast färskt, kan även frysas in och håller sig då minst 3 månader.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Andreas Lundberg
Andreas Lundberg Sollefteå kommuner och landsting som är den bästa
Skrivet av Gunilla
Provade ert recept på kavring blev besviken smakar inte som kavring överhuvudtaget, förmycket brödkryddor i degen
Skrivet av Bengt Olsson
Hej!
Kavringen blir väldigt god. Bakningen misslyckas jag med den blir lite dödbakad, vad gör jag för fel. Tacksam för svar.
Mvh
Bengt
Skrivet av Fråga
Hej
Vad kan man ta i stället för råg eftersom jag inte tål råg
Skrivet av Kavring
Brödet

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest