Recepten.se – Recept> Tillbehör> Rödbetssallad

Rödbetssallad

Gör din egen supergoda rödbetssallad, snabbt och enkelt med detta recept. Mycket krispig och god med äpple i. Den blir så mycket godare än köpt att man aldrig vill ha det mer. Ett måste på julbordet.
rödbetssallad
Otroligt god rödbetssallad! Med äpple och röd lök blir rödbetssalladen supergod och du vill aldrig mer ha den köpta.
Skriv ut   Mejla
Tid: 30 minuter
Mängd: 6-8 bufféportioner

Ingredienser:

Glutenfritt
Vegetariskt

Gör så här:

  1. Låt rödbetorna rinna av.

    instruktion steg 1 rödbetssallad
    Rödbetorna rinner av.
  2. Blanda under tiden rödbetorna rinner av ihop dressingen. Mät upp majonnäs, crème fraiche, senap, salt och peppar i en bunke. Blanda. Smaka av.

    (Var försiktig med senapen, olika senap är olika stark så ta lite först och smaka innan du tillsätter mer. Om senapssmaken blir för stark tillsätt mer majonnäs och crème fraiche.)

    instruktion steg 2.1 rödbetssallad
    Majonnäs, crème fraiche, senap, salt, peppar.
    instruktion steg 2.2 rödbetssallad
    Dressing blandad och klar.
  3. Hacka röd lök i små bitar, skala äpplena och skär även dem i små bitar. Lägg ner i bunken och blanda med dressingen.

    instruktion steg 3.1 rödbetssallad
    Äpple och röd lök i små bitar.
    instruktion steg 3.2 rödbetssallad
    Äpple och röd lök blandat med dressingen.
  4. Skär de avrunna rödbetorna i små bitar och blanda även ner dem. Rör tills röran fått en fin rosa färg.

    Ställ in rödbetssalladen i kylskåp och låt den gärna stå där minst några timmar innan servering. Rör om innan servering.

    instruktion steg 4.1 rödbetssallad
    Rödbetor i små tärningar.
    instruktion steg 4.2 rödbetssallad
    Rödbetssalladen klar.

Information och tips

Serveringstips

Servera rödbetssallad på julbordet eller gör en god smörgås med julskinka, köttbullar och rödbetssallad. Garnera gärna med persilja.

Hållbarhet och förvaring

Rödbetssalladen håller sig ca 5 dagar i kylskåpet.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Bayda
👌🏻
Skrivet av Patrik
Mycket bra recept, skall förfina det.
Skrivet av Emmylou
Helt fantastisk, har aldrig tyckt om den man köper i affären men denna är supersmarrig!
Skrivet av Mona
Soligt god med tydlig senapssmak
Skrivet av TomteNissen
Min Fästmö har gjort denna till Familjens julbord, god vet hur länge och den går hem var gång! Rekommenderar varmt.
Skrivet av Pg
En favvo sedan flera år, kanongod och inte så flööötig som köpt.
Svar till Birgitta Skrivet av Susanne
Vad roligt att du tyckte om receptet! 😊 Tack för att du skrev! ❤️
Skrivet av Birgitta
Så god rödbetssallad, tog inget äpple i, eftersom jag är allergisk. Men det var ingen som saknade det. Denna ska jag göra fler gånger 👍
Skrivet av Merja
Otroligt gott. Så fräsch med äpple i.
Skrivet av Violeta
Så himla gott!!! Jag testade att hacka allt i matberedaren och det gick bra det med. 😊
Skrivet av 000
jag tyckte om det
Skrivet av Katrin liden
Rödbetssallad är rätt så gott som man kan ha till jul om man vill. Man kan ha de på en köttbullsmacka också och man kan ha de på en skinkmacka med.ja de är alltid lika gott de här med ..
Svar till Vivi Petersson Skrivet av Susanne
Nej rödbetssallad går inte att frysa. Majonnäs tror jag tyvärr inte heller blir bra att frysa, den kommer separera.
Skrivet av Vivi Petersson
Hej, jag undrar om det går att frysa rödbetssallad och majonnäs.Tack Vivi Petersson
Skrivet av Anders Doverud
Tack, jag får väl göra mindre sats då. :)
Svar till Anders Doverud Skrivet av Susanne
Den ser kanske inte så fräsch ut efter 5 dagar, det betyder inte att den inte går att äta. Smaka på den och smakar den ok så är det bara att äta. Jag skriver så för att man inte ska räkna med att den håller sig längre än så för den är både finare och godare innan 5 dagar har passerat.
Skrivet av Anders Doverud
Vilken ingrediens är det som gör att den bara håller sig i fem dagar, äpplena?
Svar till Anders Skrivet av Susanne
Vad roligt att du tyckte om receptet Anders! :)
Skrivet av Anders
Supergod och saftig sallad. Tack Susanne, det var trots höga förväntningar över förväntan:-)
Blir perfekt för julbordet
Skrivet av Signe
Nyss gjort en stor laddning. Passa perfekt när vi är många som äter julbordet. God, god, god!!!!
Skrivet av Susanna
Underbart julrecept! Vi har med oss till julbordet både med vännerna och när släkten träffas, alltid lika uppskattat och gott!
Svar till Andreas Skrivet av Susanne
Trevligt att du tycker om receptet! 👍
Skrivet av Andreas
1000 Tack. Så jättebra.
Svar till Frida Skrivet av Susanne
Ja det är bara att använda fantasin, någon frukt eller grönsak som man kan tycka passar. Lagom moget päron? Skriv gärna och berätta hur det blev om du testar något annat än äpple, jag gör själv alltid med äpple så jag har inte provat något annat! 
Skrivet av Frida
Kan man använda något annat än äpple i för att få det lite krispigt? Har äppelallergiker i familjen!
  1   2   nästa sida
Recept och foto: Susanne Jarl