Mycket goda julköttbullar kryddade med julkryddorna ingefära, kanel och nejlikor som ger extra god julsmak. Kanske låter det konstigt med dessa kryddor i köttbullar men det blir verkligen gott!
Självklart passar även vanliga köttbullar bra till jul, båda recepten är väldigt goda.
Servera gärna julköttbullarna med rödbetskornotto, mycket gott och vackert.
Servera gärna med rödbetskornsotto eller rödbetssallad och sockerärtor eller haricots verts så blir tallriken färgglad.
Tips & tricks
Om du vill ha runda köttbullar så släpp inte ner köttbullarna i stekpannan för då blir de platta. Lägg ner dem försiktigt. Skaka pannan ofta. Det är mera jobb om man vill få dem runda men de blir förstås lika goda även om de blir mer fyrkantiga.
GI Tips
Köttbullarna har lågt GI.
Tips för att undvika tillsatser
Använd färsk grädde så är köttbullarna tillsatsfria.
Hållbarhet och förvaring
Köttbullarna går bra att frysa och håller sig 3-6 månader. I kylskåp håller de sig minst 5 dygn.
Kommentarer och betyg
webmaster
Svar till
S.Martin
️ Skrivet av Susanne
Jag tror det blir bra med lök också! Skriv gärna hur det blev om du provar!
️ Skrivet av S.Martin
Hej!
Det är första gången jag testar dessa julköttbullarna och jag tycker de är goda, men saknar nog löken... Kan man ha i lök utan att fördärva den goda smaken?
//S.Martin
webmaster
Svar till
Inga-Lill Andremo
️ Skrivet av Susanne
Så bra! Trevligt att höra att det blev lyckat!
️ Skrivet av Inga-Lill Andremo
Jättegoda köttbullar med smak av julen,gjorde av ett kilo köttfärs, fasta,runda och fina blev dom också.
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl