Rödbetskornotto

Gott, enkelt och färgglatt. Passar bra att servera till kött eller fisk eller på buffébordet. Det tar en del tid att skära rödbetor och lök i tärningar men gott och färgglatt blir det!
rödbetskornotto
Tid: 45 minuter, varav 15 min koktid
6 portioner

Ingredienser:

Laktosfritt
Vegetariskt
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Skala rödbetorna och skär i tärningar.

    rödbetor i tärningar
    Rödbetor i tärningar.
  2. Skala löken och skär i små bitar.

    lök i små bitar
    Lök i små bitar.
  3. Lägg en klick smör i en kastrull och sätt på värmen. Fräs rödbetstärningar och lökbitar några minuter.

    en klick smör
    En klick smör.
    rödbetor och lök
    Rödbetor och lök.
  4. Häll på matkornen, vatten och salt. Rör om och låt koka upp.

    matkorn, vatten och salt tillsatt
    Matkorn, vatten och salt tillsatt.
  5. Koka 15 minuter eller tills all vätska kokat in.

    Höj värmen om du vill att vätskan ska koka bort fortare.

    det kokar
    Det kokar.
    rödbetskornotton klar
    Rödbetskornotton klar.
  6. Rödbetskornotton kan serveras både varm, ljummen och kall.

    rödbetskornotton serveras
    Rödbetskornotton serveras.

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (266 g): 241 kalorier, 37 g kolhydrater, 7 g fett, 5 g protein

Matlåda

Denna rätt är lämplig för matlådor.

Serveringstips

Servera gärna med kött, fisk och grönsaker. Kan serveras både varm, ljummen och kall.

GI Tips

Matkorn är 100% fullkorn men rödbetor har högt GI.

Tips för att undvika tillsatser

Fritt från tillsatser.

Variationstips

Ta grönsaksbuljong istället för salt.

Hållbarhet och förvaring

Håller sig minst 5 dagar i kylskåp.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest