Havreformar med kokos och choklad

Ingredienser:
- 150 g smör
- 1 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 krm salt
- 1 st ägg
- 2 dl havregryn
- 2 dl kokosflingor
- ca 175 g choklad
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i ca 15 minuter med över- och undervärme
-
Smält smöret i en kastrull.
När drygt hälften av smöret smält, tag bort kastrullen från värmen och rör då och då tills allt smör smält.
- 150 g smör
Smält smör. -
Ställ ut bakformar på en plåt. Bakformarna ska ha bottendiameter ca 5 cm och höjd ca 2,5 cm.
(Denna storlek är standard och finns i de flesta mataffärer. Vill du använda andra mått på bakformar så påverkas antalet kakor samt tiden i ugnen.)
Bakformar på en plåt. -
Tillsätt strösocker, vaniljsocker, salt och knäck i ägget i det smälta smöret. Vispa till en jämn smet.
- 1 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 krm salt
- 1 st ägg
Strösocker, vaniljsocker salt och ägg tillsatt. Smeten vispad. -
Tillsätt havregryn och kokosflingor. Rör till en jämn smet.
- 2 dl havregryn
- 2 dl kokosflingor
Havregryn och kokosflingor tillsatt. Smeten blandad. -
Fördela smeten i bakformarna. Dela chokladen i bitar och stick ner en chokladbit på högkant i varje.
- ca 175 g choklad
Smeten i formarna. En chokladbit i varje form. -
Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 15 minuter tills de fått gyllene färg.
Låt svalna. Ställ sedan in i kylskåp tills de stelnat eller längre tid. Servera!
Jag förvarar mina havreformar i kylskåp.
Färdiggräddade havreformar.