Havreformar med kokos och choklad
Baka dessa mjuksega godingar med havre, kokos och choklad som verkligen är superenkla och går snabbt att göra. Det är bara att smälta smör och röra ner resten av ingredienserna i kastrullen. Smeten fördelas i bakformar och sedan stoppar man i en chokladbit i varje form. Havreformarna gräddas i ugnen och får sedan svalna och kylas ner i kylskåp. Sedan är det bara att äta och njuta!
Tid: 1,5 timmar varav 15 minuters jobb
20 st
Ingredienser:
- 150 g smör
- 1 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 krm salt
- 1 st ägg
- 2 dl havregryn
- 2 dl kokosflingor
- ca 175 g choklad
Laktosfritt - Välj laktosfri choklad. Smör innehåller pyttelite laktos som nästan alla laktosintoleranta tål. Annars finns även laktosfritt smör att köpa.
Glutenfritt - Havregryn är naturligt glutenfria men kan innehålla spår av gluten från tillverkningen vilket de flesta glutenintoleranta tål. Köp glutenfria havregryn för oerhört känsliga personer.
Vegetariskt
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i ca 15 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per kaka (31 g): 160 kalorier, 11 g kolhydrater, 12 g fett, 2 g protein, 1 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Förvara i kylskåp där de håller sig minst 3 veckor. De kan också frysas och håller sig då minst 3 månader men då kan chokladen bli lite missfärgad. Serveras helst kylskåpskalla.