Grillade karrékotletter

Ingredienser:
- 1 sats marinad till grillat kött
- ca 1,5 kg karrékotletter
- eller ca 1,5 kg benfri karré
Ev: Tillbehör:
- ev. potatissallad
- ev. klyftpotatis
- ev. soltorkad tomatsås
- ev. béarnaisesås
- ev. grillade vitlökschampinjoner
Utrustning:
-
Gör marinaden enligt receptet på den, i sin enklaste form soja och olja i lika delar.
- 1 sats marinad till grillat kött
Grillmarinaden. -
Skär köttet i 2-3 cm tjocka skivor om du köpt benfri karré i bit.
Lägg köttet i marinaden och rör om, använd gärna en gaffel och lyft runt köttet så att marinad fastnar på alla sidor på köttet. Man kan också använda en pensel.
(Tänk på att du inte behöver mer marinad än det som fastnar på köttet. Det är bara köttets yta som suger upp marinad och det suger inte upp mer för att det badar i marinad. Om det blir marinad kvar som du får hälla ut så har du tagit onödigt mycket.)
- ca 1,5 kg karrékotletter
- eller ca 1,5 kg benfri karré
Karrékotletter. Marinera karrékotletterna. - ca 1,5 kg karrékotletter
-
Låt köttet med marinaden stå i kylskåp i minst en timme. Om det står längre tid så kan man röra om lite någon gång för att försäkra sig om att alla ytor av köttet sugit upp marinaden.
-
Tänd grillen och låt den bli ordentligt varm.
Grilla ca 3 min på varje sida på medelhög värme under lock så att köttet blir genomstekt (köttsaften ska vara genomskinlig) men inte längre tid än så.
Tänk på att tiden kan variera och om du inte har tillräckligt varmt på grillen så tar det längre tid men undvik att göra misstaget som väldigt många gör att grilla alldeles för länge så att köttet blir torrt och tråkigt. Om köttet inte skulle vara genomstekt så kan man alltid fixa det genom att antingen lägga det på grillen igen eller köra det någon minut på full effekt i mikron. Ett kött som grillats för länge går däremot inte att rädda.
Grilla. Grilla på andra sidan. -
Servera de grillade karrékotletterna med goda tillbehör och njut!
- ev. potatissallad
- ev. soltorkad tomatsås
- ev. grillade vitlökschampinjoner
- ev. béarnaisesås
- ev. klyftpotatis