Grillad kycklinglårfilé
Grillad kycklinglårfilé är en av mina absoluta grillfavoriter. Kycklinglårfilé blir mycket godare och saftigare än vanlig kycklingfilé. Dessutom går det supersnabbt att grilla.

Tid: 15 min + tid för marinering och ev. värma grillen
Mängd: 4 portioner
Ingredienser:
Marinad:
- 1 sats (ca 0,75 dl) marinad till grillat kött
- eller ca 0,5 dl olivolja och ca 3 msk soja och ca 0,25 tsk malen svartpeppar
Kött att grilla:
- ca 1 kg kycklinglårfilé
- ev. ca 0,25 tsk salt
- ev. ca 1 krm svartpeppar
Ev: Serveringsförslag:
Laktosfritt
Glutenfritt
Utrustning:
-
Blanda ihop grillmarinaden: olja, soja och svartpeppar och ev. fler kryddor i en bunke. Det går också bra med färdigköpt grillmarinad.
(Ett tips om man vill spara disk är att bara hälla på marinaden i förpackningen man köper kycklinglårfilén i (om den lämpar sig för det) och röra om. Det är lite svårare att röra om och få marinaden jämnt fördelad men man sparar disk.)
- 1 sats (ca 0,75 dl) marinad till grillat kött
- eller ca 0,5 dl olivolja och ca 3 msk soja och ca 0,25 tsk malen svartpeppar
Olja och soja. - 1 sats (ca 0,75 dl) marinad till grillat kött
-
Lägg i kycklinglårfiléerna och rör om så att marinaden fastnar på kycklingen.
Låt stå i kylskåp gärna 1-2 timmar eller längre.
- ca 1 kg kycklinglårfilé
Kycklinglårfilé. Marinerad kycklinglårfilé. -
Låt grillen bli varm.
Grilla på ganska hög värme ca 3-4 minuter per sida.
Salta och peppra efter behag eller krydda med andra kryddor vid servering.
Servera direkt med goda tillbehör.
- ev. grillade vitlökschampinjoner
- ev. ca 0,25 tsk salt
- ev. ca 1 krm svartpeppar
Grilla.
Marinering:
Grillning:
Matlåda
Denna rätt är lämplig för matlådor.
GI Tips
Välj tillbehör med lågt GI.
LCHF Tips
Välj tillbehör med lågt GI.
Hållbarhet och förvaring
Grillad kycklinglårfilé håller sig i kylen minst 5 dygn. Går även att frysa och håller sig då minst 6 månader.
1