Grillade vår fläskfilé exact efter receptet. Det blev mycket bra. Fläskfilén vägde 606gr. Tempen på grillen ca 125-150gr stängd. Marinerat den innan 1 trim.
Tack för fantastiska recept
Putsa gärna fläskfilén (d.v.s. skär bort fett och hinnor).
Blanda ihop marinaden eller använd färdigköpt.
Lägg fläskfilén i marinaden och dra runt den så den får marinad på hela sin yta runt omkring. Man kan också använda en pensel.
Låt ligga i marinad minst en timme.
När man grillar fläskfilé är det viktigt att inte grillen är för varm för då blir ytan för bränd. Indirekt grillning är att föredra. På en gasolgrill kan du antingen göra på lägsta effekt eller bara använda ena brännaren om du har flera. I en kolgrill kan du lägga kolen runtom och inte i mitten av grillen.
Se till att grillen är varm innan du lägger på fläskfilén. Grilla ca 7 minuter. Vänd och grilla ca 7 min på andra sidan. Har du en mindre fläskfilé så är den förmodligen klar nu, mät gärna med en termometer. Innertemperaturen ska vara 67°C. (Temperaturen stiger några grader efter att du slutat grilla.) Fortsätt annars grilla ca 5 min ytterligare tills innertemperaturen 67°C uppnåtts.
(När du mäter innertemperaturen ska du göra det med spetsen av kött-termometern i mitten av den tjockaste delen av filén. Har du ingen termometer kan du provskära och kolla att köttsaften är genomskinlig.)
Låt gärna fläskfilén vila ca 15-30 minuter innan du skär upp och serverar den.
Skär den i skivor, ca 2 cm tjocka. Krydda gärna efter behag.
Servera med goda tilbehör t.ex. potatissallad och sallad.