Grillad kycklingfilé
Grillad kycklingfilé är både gott och enkelt att göra. Använd helst färsk kycklingfilé om du vill ha gott och saftigt kött.

Tid: 15 minuter + tid för marinering
Mängd: 6 portioner
Ingredienser:
Marinad:
- ca 0,75 sats (ca 0,5 dl) marinad till grillat kött eller färdigköpt
Kött att grilla:
- 1 kg kycklingfilé
-
ev.
ca 0,25 tsk salt
och
ca 1 krm svartpeppar
- eller ca 0,5 tsk grillkrydda
Ev: Serveringsförslag:
Utrustning:
-
Blanda ihop grillmarinaden: olja, soja och svartpeppar och ev. fler kryddor i en bunke. Det går också bra med färdigköpt grillmarinad.
- ca 0,75 sats (ca 0,5 dl) marinad till grillat kött eller färdigköpt
Marinaden. -
Lägg i kycklingfiléerna och rör om så att marinaden fastnar på kycklingen.
Låt stå i kylskåp gärna 1-2 timmar eller längre.
- 1 kg kycklingfilé
Kycklingfilén läggs ner i marinaden. Kycklingfilén marinerad. -
Låt grillen bli varm.
Grilla på ganska hög värme ca 5 minuter per sida.
Du kan om du vill mäta innertemperaturen som bör vara 70°C när köttet är klart.
Salta och peppra efter behag eller krydda med andra kryddor vid servering.
Servera direkt med goda tillbehör t.ex. vitlökschampinjoner.
- ev. grillade vitlökschampinjoner
-
ev.
ca 0,25 tsk salt
och
ca 1 krm svartpeppar
- eller ca 0,5 tsk grillkrydda
Grilla ena sidan. Grilla andra sidan.
Marinering:
Grillning:
Matlåda
Denna rätt är lämplig för matlådor.
Serveringstips
Servera med t.ex. fetaost, sallad, tomater eller andra grönsaker, kokt bulgur och någon god sås.
GI Tips
Servera kycklingfilén med tillbehör med lågt. Undvik marinad och kryddor med socker eller honung i.
LCHF Tips
Grillad kycklingfilé är perfekt LCHF-mat om du serverar med tillbehör som också har väldigt lågt GI t.ex. fetaost och zucchini.
Tips för att undvika tillsatser
Gör din egen marinad och slipp alla tillsatser.
Planeringstips
Tänk på att marinera köttet i god tid så tar det mera smak.
Hållbarhet och förvaring
Håller sig minst 5 dygn i kylskåp. Går även att frysa.
1