Karrékotletter

Karrékotletter
Karrékotletter har en hel del insprängt fett, det gör köttet väldigt saftigt och gott. Köp gärna karrékotletter i storpack när de har bra pris och frys in.

Karrékotletter är fläskkött som passar bra att steka eller grilla.

Köttbitarna innehåller en del insprängt fett vilket gör att de blir saftiga och goda.

1 skiva karrékotlett (med ben) brukar väga ca 250 g.

Eftersom karrékotlett är griskött så ska den serveras genomstekt.

Hur vet man att en karrékotlett är genomstekt?

Köttsaften ska vara genomskinlig. Om man har en köttermometer kan man mäta innertemperaturen som ska ligga mellan 80-85°C.

Recept på stekta karrékotletter

Hetta upp en stekpanna med smör på medelhög värme. Stek ca 3 min på varje sida. Salta och peppra. Sänk värmen och stek ca 7-9 min per sida tills köttsaften är genomskinlig.

Tillagning

För att lyckas perfekt med tillagningen är mitt bästa tips att använda termometer.

Innertemperatur

För att veta när köttbiten är lagom stekt, stoppa in en kött-termometer eller digital termometer med spetsens mitt i köttbitens mitt.

Rekommenderad innertemperatur för karrékotletter:

  • Genomstekt: 80-85°C

Fler innertemperaturer och tips hittar du i min stek- och grillguide.

Stektemperaturer direkt i mobilen

Innertemperatur lista kött Innertemperatur nötkött oxfilé

Jag har gjort en app som innehåller innertemperaturer för kött så att du snabbt kan slå upp dem med 2 klick. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.

Perfekt när du är i köket eller ute vid grillen och snabbt behöver slå upp stektemperaturen!

Appen uppdateras kontinuerligt.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Ja

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Nej

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av karrékotletter.

Energi: 202 kcal
Kolhydrater: 0 g
Protein: 21 g
Fett: 13.2 g

Tips och info

Finns i affären:

I köttdisken.

GI tips:

Kött har lågt GI. Däremot innehåller det en del mättat fett som inte är nyttigt i stora mängder.

Hållbarhet och förvaring:

Frysta karrékotletter håller sig i ca 6 månader i frysen. I kylen håller de sig 3-4 dagar.

Köptips:

Köp karrékotletter på alla årstider utom sommar om du vill spara pengar. Frys gärna in på våren så att du har till sommaren om du vill grilla då. Priset på karrékotletter brukar ofta vara det dubbla på sommaren när alla vill grilla.

Ersätt med:

Fläskkotletter, fläskstek som du skivar.

Kommentarer

Vill du ha svar?
info
Svar till Johnny Skrivet av Susanne
Ja det kan du. Tänk bara på att värma försiktigt så inte köttet blir tillagat en gång till så att säga för då blir det torrare och inte lika saftigt.
Skrivet av Johnny
Kan jag steka karrekotletterna med gräddsås på fredagen och värma dessa när jag får mina gäster på lördagen? Tacksam för svar!

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest