Hetta upp en stekpanna med en klick smör. Stek kotletterna ett 1-2 minuter på varje sida på medelhög värme så att de får en ljusbrun stekyta. Salta och peppra på båda sidor.
Häll på grädde, fond eller buljongtärning, salt och rör om och smaka av (tillsätt ev. mer fond, salt, grädde eller vatten). Lägg i kotletterna och låt småkoka, gärna under lock, ca 5 minuter.
Servera gärna med kokt ris till som suger upp såsen bra. Det är även gott med några grönsaker.
Hållbarhet och förvaring
Färdiglagad mat håller sig minst 5 dygn i kylskåp.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Magnus
Hej
Kan man byta ut vispgrädden mot matlagningsgrädde?
Hur räknar man ut hur mycket man ska ta i så fall?
webmaster
Svar till
Tomas
️ Skrivet av Susanne
Kul, det glädjer mig!
️ Skrivet av Tomas
Älskar dina recept! Precis lagom lätta för mig att laga
️ Skrivet av Maria
Enkelt och snabbt att göra även en helt vanlig vardagskväll. Vi bytte ut kotletterna mot delade kycklingfiléer. Gott tyckte båda barnen och vi vuxna med.
webmaster
Svar till
Sandra
️ Skrivet av Susanne
Javisst.
️ Skrivet av Sandra
Låter riktigt härligt! Kan man byta ut riset mot potatis är min fråga?
️ Skrivet av cagil
mycket bra recept och det var jätte god! banan och curry = perfekt!
️ Skrivet av Lantisen
Riktigt gott!! På grund av anledning så tog vi solhavre istället för matlagningsgrädde och det gick hur bra som helst! (mjölk går nog också väldigt bra.) Men det här receptet kan verkligen rekommenderas i alla fall!:)
webmaster
️ Skrivet av Susanne
Svar till C. Jag steker hela kotletterna med ben, de brukar vara ca 1,5-2 cm tjocka.
️ Skrivet av C.
jag undrar hur det är med kotletterna. om man ska steka den med stor bit eller om du hackat upp det i mindre bitar.
Mvh
️ Skrivet av marie
Posten är anmäld och väntar på att godkännas
eller tas bort.
webmaster
️ Skrivet av Susanne
Svar till Markus: Det står inte att det ska vara en hel flaska kycklingfond. Man ska ta den mängd kycklingfond som motsvarar en tärning vilket brukar vara 1-3 msk. Jag ska förtydliga receptet så att det inte går att missförstå detta.
️ Skrivet av Markus
Är inte riktigt säker på att det ska vara en hel Flaska kyckling fond :S..Det blev otroligt salt och gick inte att äta. Men säkert en miss av mig.
️ Skrivet av AL
Jag gjorde med kycklingfiléer istället, och det funkade bra. Om man gillar banan kan man ta lite extra. Gott!