Baconinlindad halloumi
Supergott och enkelt tillbehör till grillat är baconinlindad halloumi som är precis som det låter - halloumi inlindad i bacon som man grillar.

Tid: 10 minuter
Mängd: 4 portioner
Ingredienser:
Glutenfritt
Utrustning:
-
Skär halloumi eller grilloumi i avlånga stavar, inte för tunna och gärna så många i antalet som antal baconskivor som brukar vara ca 8 skivor i ett paket på 140 g.
Halloumi i bitar. -
Linda en baconskiva runt varje halloumi-bit. Tandpetare behövs inte, det håller ihop ändå.
- ca 140 g bacon i skivor
Linda in i bacon. -
Grilla ca 2 minuter på varje sida, så att baconet får färg. Servera!
(Undvik att grilla längre tid än att det ser klart ut då det finns en risk att osten blir för varm och smälter ut och tappar sin form, särskilt om du har riktigt varmt i grillen.)
Grilla. Grilla andra sidan.
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (85 g): 279 kcal, 1 g kolhydrater, 23 g fett, 16 g protein
1