Festlig gryta med fläskkött, svamp och bacon. Enkelt recept på en mycket god maträtt som passar både till varmrätt på fest eller vardagslyx till lunch och till matlådor. Den här grytan blir så otroligt god, en av mina absoluta favoriter!
Servera med kokt ris, kokta grönsaker t.ex. broccoli och blomkål eller en sallad.
Tips & tricks
Vill man servera grytan som varmrätt till en finare middag så välj gärna fläskfilé. Till vardags går det utmärkt med grytbitar eller strimlad benfri karré eller fläskstek.
GI Tips
Servera med fullkornsris.
LCHF Tips
Servera med blomkål eller broccoli.
Planeringstips
Gör gärna dubbel sats. Använd då en stor gryta.
Hållbarhet och förvaring
Förvara i kylskåp, håller sig minst 5 dygn.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Lena Olsson
Gjort denna många gånger, så god.
️ Skrivet av Ylva
Supergod gryta och mycket enkel att göra, jag använde gula kantareller. Familjen åt med god aptit. Lär bli fler gånger.
️ Skrivet av Berit
Enkelt och snabbt. Supergött!!
️ Skrivet av Janna
Passar det med picnicbog i grytan som kött?
️ Skrivet av Birgitta Sjöstedt
Jättegod gryta, jag tog lite chili för hettan och massor av finklippt persilja.
Tack för dina recept!
MVH/ Birgitta
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl