Recepten.se – Recept> GI> Fläskfilépanna med paprika och bacon

Fläskfilépanna med paprika och bacon

Mycket enkelt recept på en riktigt god fläskfilérätt med paprika, champinjoner och bacon. Dessutom får denna rätt lågt GI om man äter den som den är eller serverar med fullkornsalternativ.
Fläskfilé med paprika och champinjoner
Mycket god och enkel fläskfilérätt med paprika, champinjoner och bacon gör du med detta recept.
Skriv ut   Mejla
Tid: 35 minuter
Mängd: 3-4 portioner

Ingredienser:

Serveringsförslag:

  • 4 portioner kokt ris
Glutenfritt

Gör så här:

  1. Skär fläskfilén i skivor. Hetta upp en stekpanna med smör. När det slutar bubbla är det dags att börja steka.

    Förbered även serveringstillbehör som t.ex. kokt ris.

    instruktion steg 1.1 fläskfilépanna med paprika och bacon
    Fläskfilé i skivor.
    instruktion steg 1.2 fläskfilépanna med paprika och bacon
    Stekpanna med smör.
  2. Stek dem i ca 3 minuter per sida på medelhög värme så de får en fin stekyta, de behöver inte bli genomstekta. Salta och peppra på varje sida. Lägg över dem på ett fat.

    instruktion steg 2.1 fläskfilépanna med paprika och bacon
    Stek på ena sidan.
    instruktion steg 2.2 fläskfilépanna med paprika och bacon
    Salt och peppar. Dags att vända.
    instruktion steg 2.3 fläskfilépanna med paprika och bacon
    Stek andra sidan.
    instruktion steg 2.4 fläskfilépanna med paprika och bacon
    Lägg över på ett fat.
  3. Strimla paprika och skiva champinjonerna. Stek dem några minuter.

    instruktion steg 3.1 fläskfilépanna med paprika och bacon
    Skiva champinjoner, strimla paprika.
    instruktion steg 3.2 fläskfilépanna med paprika och bacon
    I stekpannan.
    instruktion steg 3.3 fläskfilépanna med paprika och bacon
    Efter några minuter.
  4. Häll på crème fraiche, tomatpuré, paprikapulver och chilipeppar och rör om.

    instruktion steg 4.1 fläskfilépanna med paprika och bacon
    Tillsätt ingredienserna.
    instruktion steg 4.2 fläskfilépanna med paprika och bacon
    Rör om.
  5. Lägg på fläskfilé-bitarna och låt småkoka ca 10 minuter. Rör om då och då.

    instruktion steg 5 fläskfilépanna med paprika och bacon
    Lägg på köttet. Låt småkoka.
  6. Skär eller klipp bacon i mindre bitar och lägg på. Låt småkoka ytterligare ca 3 minuter så att baconet blir genomstekt. Rör om då och då.

    Smaka av med salt och peppar och tillsätt även mer av övriga kryddor om du tycker det behövs.

    Servera!

    instruktion steg 6.1 fläskfilépanna med paprika och bacon
    Tillsätt bacon.
    instruktion steg 6.2 fläskfilépanna med paprika och bacon
    Färdigt att servera.

Information och tips

Matlåda

Denna rätt är lämplig för matlådor.

Serveringstips

Servera med ris eller pressad potatis.

GI Tips

Servera som det är eller med fullkornsris, quinoa eller bulgur. Servera gärna med sallad till.

Variationstips

Ta annat strimlat fläskkött istället för fläskfilé. Ta kycklinglårfilé eller strimlad kycklingfilé istället för fläskfilé.

Hållbarhet och förvaring

Håller sig bra i kylskåp minst 5 dygn. Går att frysa.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Marie
Först och främst - tack snälla för så goda och fantastiska recept!!! Perfekt med steg och bilder, t.o.m jag klarar av de haha.
Tänkte laga denna fläskfilepanna och bjuda på, men undrar om det passar att ha hasselbackspotatis till?
Skrivet av Niklas
Ännu ett riktigt gott recept. Stekte på baconet innan, och det blev kanon! Tack för alla bra recept.
Svar till Nilla Skrivet av Susanne
Tack så mycket Nilla!
Skrivet av Nilla
Supergott Dina recept är toppen
Skrivet av Susanne
Jag tycker det blir gott även om man inte gör det men självklart är det en smaksak hur man vill göra. Jag har förtydligat med salt i beskrivningen, tack för att du påpekade det! Smakar bara tomatpuré håller jag inte med om, det är ju väldigt mycket andra kryddor. Men kanske att du hade för lite salt och peppar eftersom jag inte varit så tydlig med det? Ett tips är också att alltid smaka av och ta mer av de kryddor man vill ha mer av. Sedan kan du självklart ta mindre av tomatpurén också om du föredrar det. :)
Skrivet av Sara
Bacon bör stekas innan . smaklös . smakar bara tomatpuré och saltet var inte ens med ??? Värdelös
Svar till Magnus Skrivet av Susanne
Det är klart att man kan göra det om man vill, då kan man ju få baconet knaprigare om man vill ha det.
Skrivet av Magnus
Hej!
Ska man inte steka till baconet innan man häller på creme fraiche mm
Svar till Charlie Skrivet av Susanne

Nej jag har inte provat men jag tror det blir supergott! Dock är det ju ganska mycket smak i detta recept så du får kanske inte fram kantarellsmaken på samma sätt som i en kantarellsås, så det kan tyckas vara lite slöseri med kantareller kanske. Det beror på hur gott om kantareller du har och hur mycket du vill att kantarellsmaken ska vara framträdande.

Potatisklyftor till blir garanterat gott!

Lycka till och skriv gärna hur det blev!

Skrivet av Charlie
Tänkte prova detta recept i helgen när familjen kommer på besök men undrar om det är någon som har provat med att byta ut champinjonerna mot kantareller?
Och vad tror ni om hemmagjorda potatisklyftor i ugnen till detta recept?
Skrivet av Lasse
Uhmm den er god. Dejlig umami smag!
Havde ikke forventet så meget smag i en ret uden løg.
Jeg hældte 2 dl piskefløde i også, og fik en rigtig lækker sovs.
Det var også godt at drysse lidt tørret persille krydderi ud over, på tallerkenen.

Jeg tror jeg vil prøve at putte lidt ost i også...
Skrivet av Sara
Gjorde detta med kycklingfile, var gott men petade bort baconen då det gav för mycket smak. Nästa gång ska jag nog prova att steka baconen lite innan. Tror det skulle vara gott till. Tack för alla recept!
Skrivet av Ann-Britt
Det var mycket gott! Tack så mycket - det kommer vi att laga igen. Ovanligt med en maträtt som inte innehöll nå lök. Men smakerna gick verkligen bra ihop. Hoppas jag kan bidra med något lika lyckat framöver.
Svar till emmy Skrivet av Susanne
Det kan man göra om man vill men det går bra att inte göra det också.
Skrivet av emmy
ska man inte bryna baconen innan man läger i den i grytan?
Skrivet av annica
gott även med ett halvt syrligt äpple, typ granny smith i!
Svar till Jonas Skrivet av Susanne
Roligt att höra! :) Bra tips med kycklingfilé, jag ska prova med kycklinglårfilé!
Skrivet av Jonas
Det här har blivit en av mina favoriträtter! Väldigt god och har gjort den flera gånger. Brukar göra lite mer sås än vad det står.

Provade att göra den med kycklingfilé idag och det blev lika gott som med fläskfilé! =)
Skrivet av Patrik
Väldigt gott och enkelt!
Skrivet av Emma
Det har maste vara en av dom BASTA matratterna jag nansin atit!!! MUMMMMMMAAAA sager jag bara!!!
Skrivet av Robert
Super god middag!!
det funkade jätte bra att ha pasta till.
Skrivet av Becky
Denna maträtt brukar jag laga då den är lätt, enkel och god!
Skrivet av pernilla
Ska prova detta idag !!
Skrivet av Lina
Lagat detta till middag idag och det var jättegott och uppskattat av hela familjen!
Skrivet av Celine
Jag ska prova detta!=)
  1   2   nästa sida
Recept och foto: Susanne Jarl