Tänkte laga denna fläskfilepanna och bjuda på, men undrar om det passar att ha hasselbackspotatis till?
Fläskfilépanna med paprika och bacon

Ingredienser:
- 1 st fläskfilé
- 2 st paprikor
- 200 g champinjoner
- 2 dl crème fraiche
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk paprikapulver
- 0,5 tsk malen chilipeppar
- ca 140 g (1 pkt) bacon
Serveringsförslag:
- 4 portioner kokt ris
-
Skär fläskfilén i skivor. Hetta upp en stekpanna med smör. När det slutar bubbla är det dags att börja steka.
Förbered även serveringstillbehör som t.ex. kokt ris.
Fläskfilé i skivor. Stekpanna med smör. -
Stek dem i ca 3 minuter per sida på medelhög värme så de får en fin stekyta, de behöver inte bli genomstekta. Salta och peppra på varje sida. Lägg över dem på ett fat.
Stek på ena sidan. Salt och peppar. Dags att vända. Stek andra sidan. Lägg över på ett fat. -
Strimla paprika och skiva champinjonerna. Stek dem några minuter.
- 2 st paprikor
- 200 g champinjoner
Skiva champinjoner, strimla paprika. I stekpannan. Efter några minuter. -
Häll på crème fraiche, tomatpuré, paprikapulver och chilipeppar och rör om.
- 2 dl crème fraiche
- 1 tsk paprikapulver
- 2 msk tomatpuré
- 0,5 tsk malen chilipeppar
Tillsätt ingredienserna. Rör om. -
Lägg på fläskfilé-bitarna och låt småkoka ca 10 minuter. Rör om då och då.
Lägg på köttet. Låt småkoka. -
Skär eller klipp bacon i mindre bitar och lägg på. Låt småkoka ytterligare ca 3 minuter så att baconet blir genomstekt. Rör om då och då.
Smaka av med salt och peppar och tillsätt även mer av övriga kryddor om du tycker det behövs.
Servera!
- ca 140 g (1 pkt) bacon
Tillsätt bacon. Färdigt att servera.
Matlåda
Serveringstips
GI Tips
Variationstips
Hållbarhet och förvaring
Tänkte laga denna fläskfilepanna och bjuda på, men undrar om det passar att ha hasselbackspotatis till?

webmaster

webmaster

webmaster
Ska man inte steka till baconet innan man häller på creme fraiche mm

webmaster
Nej jag har inte provat men jag tror det blir supergott! Dock är det ju ganska mycket smak i detta recept så du får kanske inte fram kantarellsmaken på samma sätt som i en kantarellsås, så det kan tyckas vara lite slöseri med kantareller kanske. Det beror på hur gott om kantareller du har och hur mycket du vill att kantarellsmaken ska vara framträdande.
Potatisklyftor till blir garanterat gott!
Lycka till och skriv gärna hur det blev!
Och vad tror ni om hemmagjorda potatisklyftor i ugnen till detta recept?
Havde ikke forventet så meget smag i en ret uden løg.
Jeg hældte 2 dl piskefløde i også, og fik en rigtig lækker sovs.
Det var også godt at drysse lidt tørret persille krydderi ud over, på tallerkenen.
Jeg tror jeg vil prøve at putte lidt ost i også...

webmaster

webmaster
Provade att göra den med kycklingfilé idag och det blev lika gott som med fläskfilé! =)
det funkade jätte bra att ha pasta till.