Rödspätta med persiljesås
Recept på stekt rödspätta med en god persiljesås. Servera gärna med kokt potatis.

Tid: 25 min
Mängd: 4 portioner
Ingredienser:
- ca 25 g smör att steka i
- ca 600 g filé av rödspätta
- salt
- svartpeppar
Persiljesås:
- 4 portioner persiljesås
Utrustning:
-
Gör persiljesåsen enligt receptet först eller under tiden du steker rödspättan.
Förbered också andra tillbehör som t.ex. kokt potatis och grönsaker.
Rödspättan går väldigt fort att steka så den kan man vänta med till sist.
- 4 portioner persiljesås
-
Hetta upp en stekpanna med smör. När smöret börjar bubbla, sänk värmen till ganska svag. När smöret slutat bubbla är det dags att börja steka fisken.
- ca 25 g smör att steka i
Stekpanna med smör. -
Stek rödspättan ca 2 minuter per sida på svag värme eller så länge att den blir genomstekt.
Salta och peppra lite grann på båda sidor, var försiktigt med kryddning eftersom fisken är tunn så behövs bara lite krydda.
- ca 600 g filé av rödspätta
- salt
- svartpeppar
Stek på ena sidan. Stek på andra sidan. -
Servera den stekta rödspättan med persiljesåsen och t.ex. kokt potatis och sallad.
Matlåda
Denna rätt är lämplig för matlådor.
1