Kall räksås

Mycket god och lyxig kall sås med räkor. Allra godast blir den om köper oskalade räkor och skalar själv. Räksåsen är mycket god till fisk.
kall räksås
Tid: ca 5 min eller 20 min om du skalar räkorna själv
3-4 portioner

Ingredienser:

Glutenfritt
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Mät upp crème fraiche, majonnäs, salt, vitpeppar och dill i en skål.

    instruktion steg 1 kall räksås
  2. Rör om så allt blir blandat.

    instruktion steg 2 kall räksås
  3. Låt räkorna rinna av om du använder räkor i lake. Skala räkorna om du köpt oskalade räkor.

    (Det är viktigt att räkorna inte är blöta när du lägger i dem i såsen, för då blir såsen tunn och blaskig.)

    Blanda ner räkorna i såsen. Servera!

    • ca 200 g (avrunnen vikt) räkor i lake
      • eller  ca 400-500 g oskalade räkor
    instruktion steg 3 kall räksås
    Handskalade räkor (500 g oskalad vikt).

Näringsvärden

Näringsvärde per portion, beräknat på 4 portioner (89 g): 205 kalorier, 1 g kolhydrater, 18 g fett, 10 g protein

Serveringstips

Servera gärna räksåsen till fisk och kokt potatis och grönsaker.

Hållbarhet och förvaring

Överbliven sås kan förvaras i kylskåp minst 5 dygn.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av yvonne pira
fina resept kan man få det i sin inkorg eller på posten

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest