Kall räksås
Mycket god och lyxig kall sås med räkor. Allra godast blir den om köper oskalade räkor och skalar själv. Räksåsen är mycket god till fisk.
Kall räksås med handskalade räkor. Supergott!
Tid: ca 5 min eller 20 min om du skalar räkorna själv
Mängd: 3-4 portioner
Ingredienser:
Glutenfritt
-
Mät upp crème fraiche, majonnäs, salt, vitpeppar och dill i en skål.
-
Rör om så allt blir blandat.
-
Låt räkorna rinna av om du använder räkor i lake. Skala räkorna om du köpt oskalade räkor.
(Det är viktigt att räkorna inte är blöta när du lägger i dem i såsen, för då blir såsen tunn och blaskig.)
Blanda ner räkorna i såsen. Servera!
- ca 200 g (avrunnen vikt) räkor i lake
- eller ca 400-500 g oskalade räkor
Handskalade räkor (500 g oskalad vikt).
Näringsvärden
Näringsvärde per portion, beräknat på 4 portioner (89 g): 205 kcal, 1 g kolhydrater, 18 g fett, 10 g protein
Serveringstips
Servera gärna räksåsen till fisk och kokt potatis och grönsaker.
Hållbarhet och förvaring
Överbliven sås kan förvaras i kylskåp minst 5 dygn.
️ Skrivet av yvonne pira
fina resept kan man få det i sin inkorg eller på posten