Kall limesås

God och enkel kall sås med lime som passar bra till fisk och fågel.
kall limesås
Tid: 10 minuter
4 portioner

Ingredienser:

Glutenfritt
Vegetariskt
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Tvätta och torka limen. Riv skalet och pressa ur saften.

    instruktion steg 1 kall limesås
    Rivet limeskal.
  2. Blanda crème fraiche med limeskal, limesaft, salt och peppar. Smaka av.

    Låt stå i kylen, gärna minst en halvtimme fram till servering. Rör om ifall det separerar.

    instruktion steg 2.1 kall limesås
    Ingredienserna.
    instruktion steg 2.2 kall limesås
    Blanda.

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (62 g): 167 kalorier, 3 g kolhydrater, 17 g fett, 1 g protein, 0 g fibrer

Planeringstips

Låt gärna stå i kylskåp, minst 20 minuter innan servering så sätter sig smaken bättre.

Hållbarhet och förvaring

Håller sig i kylskåp 4-5 dagar.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest